Ebben pontosan tudod, mi van: friss májpástétom rozmaringgal és aszalt szilvával

Azért mégiscsak jobb egy otthon, frissen készült, néhány összetevős pástétom, mint a májkrém. Percek alatt elkészül és tökéletes egy pirított kenyérszeleten néhány szelet vékonyra vágott uborkával.

Ha a szilvát mással helyettesítenéd, akár aszalt barackkal vagy vörös áfonyával is készítheted.

Langyosan, pirított kalácsszeleteken a legjobb, egy kevés rukkolával a tetején.
Langyosan, pirított kalácsszeleteken a legjobb, egy kevés rukkolával a tetején.Fotó: Elena Pavlova

Hozzávalók:

  • 35 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, rozmaring, bors
  • 1 kisebb marék aszalt szilva kockákra vágva
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Kissé forgasd meg az olajban a májszeleteket, majd mehetnek a forró kontakrgrillbe 6-7 percre. Ha megsültek, tedd a vajjal és a fűszerekkel egy aprítógépbe, dolgozd krémesre, majd keverd bele a szilvadarabokat is. Langyosan a legfinomabb, és ha igazán különlegesre szeretnéd, mézes-borsos gránátalma is kerüljön a májas szeletek tetejére. 

Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?

Még több recept

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

április20., 10:24

Te cukorral eszed, vagy sósan? Itt egy gyors recept, ha te is imádod a káposztás tésztát

Nem szükséges bejelentkezned egy menzára azért, hogy jóllakj egy adag retró káposztás tésztával. Akár cukrosan, akár sósan szereted, mindenképpen gyorsan elkészítheted, és tökéletes maradékmentő fogás lesz belőle a valamikor megvágott, hűtőben árválkodó káposzta felhasználásához.

április17., 10:24

Görög sült bab – frissen sült házi zsemlékkel egyszerű, egészséges vega fogás lesz belőle

Egy nagy adag tzatzikivel, meleg, vajas-fokhagymás bagettel lesz igazán gazdag ez a fogás, és ha vannak otthon különleges sajtok és olívabogyók, azokból is érdemes mellé tálalnod egy keveset, így egy igazán izgalmas tavaszi-nyári vacsorát dobhatsz össze.

április17., 10:44

Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

április18., 12:52

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

április20., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.