Kapros zöldbableves – melegen és jéghidegen is finom

Néhány sós túrógombóccal feldobva még finomabb lesz ez az érdekes nyári leves, de anélkül is remek és könnyű fogás a forró napokon.

Ha zöldbabbal már eleget készítetted, érdemes kipróbálnod cukkinivel és zöldborsóval is. Utóbbit tálald egy adag kókuszcsipsszel, így még különlegesebb lesz a végeredmény.

A fokhagymás kruton is jól illik hozzá.
A fokhagymás kruton is jól illik hozzá.Fotó: milanfoto

Hozzávalók:

  • 50 deka zöldbab összevágva
  • 1 csokor kapor felaprítva
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab burgonya felkockázva
  • 8 deci alaplé
  • 1 deci tejföl
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dinszteld meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a burgonyát, a bab harmadát, és az alaplében adj nekik kis lángon 10 percet. Egy kevés forró vízben néhány percig blansírozd a maradék babot, majd tedd jeges vízbe. 

Ha a krumplik megpuhultak, pürésítsd a leves burgonyás felét, majd add hozzá a zöldbabokat, és keverd el benne a tejfölt és tejszínt is. Ízesítsd sóval és borssal, majd végül a kaprot keverd hozzá.

Ezt a kapros polentát akár grillezheted is – szárnyasok és halak mellett a legfinomabb
Ezt a kapros polentát akár grillezheted is – szárnyasok és halak mellett a legfinomabb

Ha szereted a nem mindennapi köreteket, tálalj a húsok mellé kapros polentát, amihez jól illik egy adag kecskesajt és úgy egy vödörnyi joghurtos uborkasaláta is.

Tovább »

Még több recept

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Halas pite light változatban – egy egészséges fogás, ami véletlenül finom is

Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.

október28., 06:08

Tipp a legocsmányabb őszi estékre: tészta lazaccal, bazsalikommal és kapribogyóval

Ha egy unalmas szerda estét dobnál fel egy olyan fogással, amitől egy elegáns étteremben érezhetitek magatokat, válaszd ezt a lazacos tésztát, dobd fel néhány levél friss bazsalikommal, és ha szereted, bonts mellé egy üveg fehérbort.

október25., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ez a kínai csirkecurry izgalmas, mégis kalóriaszegény fogás

Egy jó kis zöldfűszeres rizs vagy párolt káposztás-szójaszószos sült tészta tökéletes köret mellette. Ha van otthon néhány szárzeller, vágd apróra és keverd a frissen elkészült raguba, hogy még egészségesebb legyen!

október25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.