Egészségesebben élnél? Kezdd ezzel a mogyorós-avokádós Buddha-tállal!

A Buddha-tálak csak egészséges összetevőkkel készülnek, amik kombinációjától az egész nagyon izgalmas lesz. A legjobb az egészben, hogy miden egyes tál tetszőlegesen variálható, így egyetlen olyan hozzávalónak sem kell rákerülnie, ami nem tartozik a kedvenceid közé.

Ha egy kis falafel is kerül bele, teljes értékű ebéd lehet ez a gazdag, zellerrel és avokádóval készült Buddha-tál, amit a kalóriák felturbózása érdekében egy jó kis csilis-mogyorós szósszal öntöttünk nyakon.

Hagyma, csípős, mehet!
Hagyma, csípős, mehet!Fotó: Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 darab falafelgolyó
  • 2 kisebb darab avokádó felszeletelve
  • étolaj a sütéshez
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 6 darab friss koktélparadicsom félbevágva
  • ízlés szerint só, bors, lime-lé
  • 3 szál szárzeller, nagyobb darabokra vágva
  • 1 nagy marék kókuszcsipsz
  • 1 kisebb csokor friss citromfű apróra vágva

Az öntethez

  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, csili
  • fél citrom vagy lime leve
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd az avokádót, majd locsold meg a lime levével és tedd félre. Süsd meg a forró olajban kissé a befűzerezett gombákat, utánuk a falafelgolyókat, majd az öntethez minden hozzávalót alaposan keverj el. A gombákhoz add a citromfüvet, végül az összes elkészült hozzávalót helyezd a tányérokra és locsold meg alaposan a csípős-édes mogyorós öntettel. 

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?
Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább »

Még több recept

Csípős-fokhagymás garnéla cukkinitésztával – fűszeres finomság, amivel kalóriákat spórolsz

A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.

február28., 06:00

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Télen sincs megtiltva egy-egy szelet nyáridéző, grillezett lazac

A legfinomabb köret mellette pár darab cukkini, lila hagyma és padlizsán, amiket ha megsütsz a kontaktgrillben, elég egy joghurtos-kapros öntet a tökéletes, könnyű vacsorához.

február27., 06:00

Görög sült cukkini burgonyával – az egyik legfinomabb mediterrán köret

A briam egy hagyományos görög sült zöldségétel burgonyával, cukkinivel, paradicsommal és lila hagymával, sok olívaolajjal. A remek görög konyha tipikus fogása, ahol néhány egyszerű alapanyagból mindig finom étel készül, kevés erőfeszítéssel.

február26., 06:04

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

február24., 06:04

Desszert hedonistáknak: Mogyoróvajas-banános pite

Hogyan lehetne rossz bármi, aminek a nevében egyszerre szerepel a banán, a pite és a mogyoróvaj?

2019. október20., 09:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.