5 különleges grillpác és marinád a hétvégi sütögetéshez

Van, amikor akad otthon néhány szelet szűzpecsenye, de olyan is, hogy csirkemell, hal, vagy egy-egy nagyobb padlizsán, vagy frissen sült gombaszelet kerül az asztalra tésztával, grillköretként vagy salátába keverve. Akármelyikről legyen szó, egy nem mindennapi ízvilágú, fűszeres grillpác mindegyiket feldobja, csak néhány órán át kell ezekben állni hagynod a szeleteket. Ezen a héten olyan tippeket gyűjtöttünk, amikkel a legtöbb egyszerű hússzeletet is különlegessé varázsolhatod.

Legyen szó olajos, joghurtos vagy mustáros pácokról, ecetes marinádokról, a legjobb, ha a pácolást mindig üveg- vagy kerámiatálban végzed. A legfinomabb húsoknak nem is kell hozzá sok idő: a csirkét és a pulykahúst akár 2 óra ízfürdő után is megsütheted, a vörös húsokat 2-6 órán át, halakat, rákokat 1 órán át érdemes a pácban hagyni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, rukkolasalátát kínálj mellé narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel.

Egy kis citrom és zsálya teszi különlegessé ezt a pácot, de akkor sem tévedsz nagyot, ha színesbors-keverékkel szórod meg, és a sörben pihentetett hússzeletek mellé tejszínes, erdei gombás szószt és friss, házi tagliatellét kínálsz.

Ilyen extra, mézes aromák mellé nem is kell köretnek csak egy klassz idénysaláta vagy egy kis adag cukkinivel és mazsolával elkevert bulgur.

Naná, hogy minden vörös húsnak jól fog állni ez a különleges grillpác. Ha egy adag balzsamecetes sültzöldség-salátát is készítesz mellé parmezánnal, akkor már nem is kell a tökéletes vacsorához semmi más, esetleg a megmaradt vörösborból egy pohár.

Ha ebben az olaszos joghurtban állnak néhány órán át a hússzeletek, egy kicsit puhábbak és omlósabbak lesznek – amellett, hogy az ízükből is kihozod a maximumot. Elég mellé egy friss paradicsom-zeller saláta kevés aszalt paradicsomos-joghurtos-fahéjas öntetettel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek