Mézes-citromfüves semifreddo – egy kevés pirított dió is jól áll neki

A világjárvány közepén fagyizni azért nem a legegyszerűbb eljárni, és ha nincs otthon fagyigéped, akkor a klasszikusokról egy időre le kell mondanod. Ám a sorbet mindig tökéletes megoldás lehet, nemcsak azért, mert gyors, hanem mert gyümölcsökkel és gyümölcsragukkal klassz, egészséges desszertek válnak belőlük. Ezen a héten 5 sorbet- és semifreddotippet hoztunk azoknak, akikek hiányoznak a tavaszi fagyizások.

Míg sorbetnek hivatalosan a vizes alapú gyümölcsfagylaltokat nevezzük, semifreddónak pedig a fagyasztott desszerteket, így utóbbinak inkább hívhatjuk ezt a kis mézes finomságot. Ha vendégváróként is bevethető, komoly desszertet varázsolnál belőle, készíts hozzá vaníliás főzött krémet, és forró, pirított diót szórj a tetejére.

Tejszínhabbal, karamellel és sült banán mellé is tálalhatod.
Tejszínhabbal, karamellel és sült banán mellé is tálalhatod.Thomas Barwick

Hozzávalók

  • 3 evőkanál gesztenyeméz (bármelyik kedvenceddel helyettesítheted)
  • 3 deci habtejszín
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • pirított dió a tetejére
  • citromfű a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Tedd forró víz fölött egy tálba a tojások sárgáját, vaníliát és a mézet, és habverővel keverd habosra. Amikor krémes, tedd félre hűni, közben verd fel a tejszínt. Ha kihűlt a krém, dolgozd össze a tejszínnel. A legjobb, ha van egy kisebb, hosszúkás szilikonformád, mert abból, ha megfagyott, egyszerűen ki tudod borítani. Hagyd néhány órára a hűtőben, majd egy kis mézzel, friss citromfűvel és enyhén sós, pirított dióval tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek