Tárkonyos salátaleves tejszínnel – friss, tavaszi és könnyű fogás

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Levesbetétként a húsvétról maradt sonkából kockázz fel, pirítsd meg egy kicsit, és halmozd a leves közepére.

Egy kevés parmezán is illik a tetejére.
Egy kevés parmezán is illik a tetejére.Fotó: luchezar

Hozzávalók:

  • 1 darab fejes saláta
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 deci tejszín
  • 1 darab felaprított póréhagyma
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 1 kisebb csokor tárkony (vagy egy teáskanál szárított)
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd a vajon néhány percig a póréhagymát, majd mehet hozzá a felcsíkozott saláta és a fűszerek, ízesítők is. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az alaplével és adj neki 8-10 percet. Ha a leves elkészült, add hozzá a tejszínt (ha sűrűbben szeretnéd, egy evőkanál étkezési keményítőt is keverj el benne). Kóstold meg újra, majd ízesítsd a citromhéjjal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.

Előrecsomagolt saláták: 400 forintért ehetsz nyertes keveréket
Előrecsomagolt saláták: 400 forintért ehetsz nyertes keveréket

Az eredmény azt mutatja, hogy jól végzi a munkáját, mert tesztünkön egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami a felügyelete alatt áll.

Tovább »

Még több recept

Ez a zöld leves tökéletes a tavaszi méregtelenítéshez

Finom az íze, pofonegyszerű, ráadásul egy kevés pestóval és kenyérszeletekre pirított mozzarella sajttal remek, lakató fogást varázsolhatsz belőle, ami hétvégi vacsoraként is megállja a helyét.

március20., 10:24

Leves cheddar sajttal és sonkával – ezt próbáld ki vacsorára!

Egy kevés barna sör is feldobhatja ezt a gyors levest, ami egy nagy adag cheddarral és érett, napon szárított sonkaszeletekkel lesz még izgalmasabb. Ha friss zöldséggel tálalnád, szárzellert apríts bele!

február20., 06:00

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Fűszeres, mexikói csirkeleves babbal, csirkével és egy kevés lime-mal

Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.

március14., 10:40

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.