Tárkonyos salátaleves tejszínnel – friss, tavaszi és könnyű fogás

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Levesbetétként a húsvétról maradt sonkából kockázz fel, pirítsd meg egy kicsit, és halmozd a leves közepére.

Egy kevés parmezán is illik a tetejére.
Egy kevés parmezán is illik a tetejére.luchezar

Hozzávalók

  • 1 darab fejes saláta
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 deci tejszín
  • 1 darab felaprított póréhagyma
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 1 kisebb csokor tárkony (vagy egy teáskanál szárított)
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd a vajon néhány percig a póréhagymát, majd mehet hozzá a felcsíkozott saláta és a fűszerek, ízesítők is. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az alaplével és adj neki 8-10 percet. Ha a leves elkészült, add hozzá a tejszínt (ha sűrűbben szeretnéd, egy evőkanál étkezési keményítőt is keverj el benne). Kóstold meg újra, majd ízesítsd a citromhéjjal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek