Tárkonyos salátaleves tejszínnel – friss, tavaszi és könnyű fogás

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Levesbetétként a húsvétról maradt sonkából kockázz fel, pirítsd meg egy kicsit, és halmozd a leves közepére.

Egy kevés parmezán is illik a tetejére.
Egy kevés parmezán is illik a tetejére.Fotó: luchezar

Hozzávalók:

  • 1 darab fejes saláta
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 deci tejszín
  • 1 darab felaprított póréhagyma
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 1 kisebb csokor tárkony (vagy egy teáskanál szárított)
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd a vajon néhány percig a póréhagymát, majd mehet hozzá a felcsíkozott saláta és a fűszerek, ízesítők is. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az alaplével és adj neki 8-10 percet. Ha a leves elkészült, add hozzá a tejszínt (ha sűrűbben szeretnéd, egy evőkanál étkezési keményítőt is keverj el benne). Kóstold meg újra, majd ízesítsd a citromhéjjal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.

Előrecsomagolt saláták: 400 forintért ehetsz nyertes keveréket
Előrecsomagolt saláták: 400 forintért ehetsz nyertes keveréket

Az eredmény azt mutatja, hogy jól végzi a munkáját, mert tesztünkön egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami a felügyelete alatt áll.

Tovább »

Még több recept

Sültparadicsom-leves olasz hangulatban

Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.

február20., 06:00

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

február28., 06:00

Ez az illatos brokkolileves percek alatt elkészült a kezdők konyhájában is

Akár egy kevés füstölt hal is remek ebben a fogásban, ha pedig húsmentes változatban készítenéd, egy gyors, sütőben készült sajtcsipsszel tálald ezt a klassz levest.

február21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.