Tárkonyos salátaleves tejszínnel – friss, tavaszi és könnyű fogás

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Levesbetétként a húsvétról maradt sonkából kockázz fel, pirítsd meg egy kicsit, és halmozd a leves közepére.

Egy kevés parmezán is illik a tetejére.
Egy kevés parmezán is illik a tetejére.luchezar

Hozzávalók

  • 1 darab fejes saláta
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 deci tejszín
  • 1 darab felaprított póréhagyma
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 1 kisebb csokor tárkony (vagy egy teáskanál szárított)
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd a vajon néhány percig a póréhagymát, majd mehet hozzá a felcsíkozott saláta és a fűszerek, ízesítők is. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az alaplével és adj neki 8-10 percet. Ha a leves elkészült, add hozzá a tejszínt (ha sűrűbben szeretnéd, egy evőkanál étkezési keményítőt is keverj el benne). Kóstold meg újra, majd ízesítsd a citromhéjjal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.

Előrecsomagolt saláták: 400 forintért ehetsz nyertes keveréket Előrecsomagolt saláták: 400 forintért ehetsz nyertes keveréket

Az eredmény azt mutatja, hogy jól végzi a munkáját, mert tesztünkön egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami a felügyelete alatt áll.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Hétvégi, húsos leves könnyű változatban: brokkolikrémleves napon szárított sonkával

Ha nem ennél túl sok húst, de azért nem spórolnád ki a fogásaidból, ezt a remek levest próbáld ki! Arra érdemes figyelned, hogy a levesbetétnek használt sonkát falatnyi darabokra vágd, mert evés közben a kanállal már nem tudod majd szétvágni a darabokat. Ha olasz vagy spanyol sonka nincs kéznél, használj füstölt halat, azzal is finom lesz.

2021. október31., 06:20

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

2021. október24., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

2021. október5., 09:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek