Ehető a kicsírázott krumpli, vagy sem?

A kicsírázott burgonya mérgező, tudja ezt minden kicsi és nagy. De vajon jól tudja-e?

Az internet legnépszerűbb keresője 5760 találatot ad arra a kifejezésre, hogy a „kicsírázott krumpli mérgező”. Mások állítják, hogy levágják a csírákat, és lazán falatoznak belőle. Akkor most ki csinálja jól? 

Annyi biztos, hogy megfelelő körülmények között a krumpli héján látható apró dudorokból nőnének ki az új gyökérkezdemények egy idő után. A meleg és a fény segíti leginkább a csírák növekedését, ezért is fontos, hogy a burgonyát sötét és hűvös helyen tároljuk.

Ehető a kicsírázott krumpli, vagy sem?

A megnyugtató válasz a Nébihtől érkezett, ahol azt mondták: nem lesz bajunk, ha eszünk belőle. 

A kicsírázott krumpli minden további nélkül fogyasztható, de a csírákat el kell távolítani.

Az ilyen, túltárolt burgonya esetében viszont figyelni kell a zöldülésre: ha a héj alatt zöld a gumó, akkor addig kell hámozni, amíg az összes zöld részt el nem távolítottuk – tették hozzá válaszukban a Nébih szakemberei. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.