Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel, vagy akár kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 kisebb szelet felaprított jégsaláta
- 1 darab vékonyra szeletelt alma
- 2 darab sült sonkaszelet
- 5 deka kéksajt
- 7 deka mascarpone
- 4 szelet vékonyra szeletelt (rozs)kenyér
- 1 evőkanál kapribogyó
- ízlés szerint só és fehér bors
Elkészítés:
Keverd el a kéksajtot a mascarponéval és a kapribogyóval, majd pirítsd meg a kenyérszeleteket és kend meg őket a krémmel. Az így elkészült alapra halmozd a salátát, a sonkaszeleteket és egy kevés almát, majd ha ezzel megvagy, már tálalhatod is a különleges szendvicset.
A körte mindenféle kéksajttal finom, de igazi koronája a valódi Roquefort. Nem olcsó sajt, kilója közel tízezer forint, de nem is az a fajta, amiből húsz dekát reszelek a melegszendvics tetejére.
Tovább »