A különleges sajtok rajongói imádni fogják ezt a kéksajtos-sonkás húsvéti szendvicset

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel, vagy akár kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 kisebb szelet felaprított jégsaláta
  • 1 darab vékonyra szeletelt alma
  • 2 darab sült sonkaszelet
  • 5 deka kéksajt
  • 7 deka mascarpone
  • 4 szelet vékonyra szeletelt (rozs)kenyér
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a kéksajtot a mascarponéval és a kapribogyóval, majd pirítsd meg a kenyérszeleteket és kend meg őket a krémmel. Az így elkészült alapra halmozd a salátát, a sonkaszeleteket és egy kevés almát, majd ha ezzel megvagy, már tálalhatod is a különleges szendvicset.

A körte mindenféle kéksajttal finom, de igazi koronája a valódi Roquefort. Nem olcsó sajt, kilója közel tízezer forint, de nem is az a fajta, amiből húsz dekát reszelek a melegszendvics tetejére.

Tovább »

Még több recept

Van otthon egy adag darált hús? Készíts belőle Sloppy Joe hamburgert!

A Sloppy Joe elnevezés általában darált húsos burgert takar, amiben nem húspogácsa, hanem egy klassz ragu van. Az eredeti recept szabadon variálható, de azért van egy-két kötelező eleme: a marhahús mellett fontos a rengeteg, kissé édeskés paradicsomos szósz és a Worchester-szósz is.

2020. november14., 06:04

Házi majonézzel a legfinomabb ez a karácsonyi gesztenyés-pulykás szendvics

Akár emiatt is süthetsz néhány extra adag pulykát, mert ez a gesztenyés szendvics tökéletes azokra a napokra, amikor a két ünnep között csak egy-egy klassz szendvics fér bele a rokonlátogatással és filmezéssel töltött napok szigorú napirendjébe.

2020. december11., 06:12

Húsgombócszendvics olaszosan, egy személyre – egyszerűbb, mint gondolnád

Ha marad a darált húsból, szuper fasírt vagy köfte lehet belőle másnap, de egy kisebb jénaiban remek muszaka és lasagne dobható össze a maradékból. Érdemes akkor is gondolkodnod benne, ha egy személyre főzöl, mert egy millióféleképpen variálható alapanyag, ami akár a fagyasztást is jól bírja.

2020. szeptember12., 06:04

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

február24., 06:04

Különlegesség percek alatt: rozsszendvics hideg sülttel és fahéjas, aszalt paradicsomos szósszal

A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, legyen belőlük másnap egy menő szendvics!

2019. december27., 12:26

Dióval és körtével is finom a fejes saláta, főleg, ha egy különleges kéksajtos öntet is kerül a tetejére

A kéksajt mellé már nem kell túl sok aromás összetevő, éppen elég egy kis majonézes öntet snidlinggel és egy kis almaszósszal. Egy szelet grillezett csirkét vagy sajtot is jól feldob egy-egy ilyen különleges köret.

2020. április25., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.