Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.

Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.
Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.Fotó: sorendls

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka zöldborsó
  • 2 deci tejszín
  • 6 deci alaplé
  • 1 kisebb fej felkockázott karalábé
  • 20 csirkemell- vagy combfilé összevágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva (a tetejére)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 szál felkockázott zellerszár
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a forró zsiradékban a húst, a zellert és a karalábét, majd ha a hús kifehéredett, öntsd fel az alaplével. Adj neki 10-15 percet kis lángon, ezek után mehet hozzá a borsó és a tejszín is, ha pedig egy kicsit sűrűbben szeretnéd, egy adag meleg lével elkevert étkezési keményítő is. Fűszerezd ízlés szerint, majd tálald a friss petrezselyemmel. 

Főzzön borsólevest nagymama módra
Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább »

Még több recept

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell – grillezett, csilis nektarinnal a legfinomabb

A csirkehús imádja a gyümölcsöket, ha ilyet készítesz, keverj el bármilyen szezongyümölcsöt mozzarellagolyókkal, és készíts mellé majonézes-szilvalekváros öntetet egy kis olívaolajjal és fűszerekkel. Különleges vacsora lesz, amihez nem kellett vagyonokat költened és több üzletbe elmenned az alapanyagokért.

augusztus28., 06:04

Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

március21., 06:00

Így könnyű egészségesen élni: bruschettacsirke fűszeres cukkinitésztával

Minden szezonban klassz könnyű főétel, amit az egészségesen étkezők, a szénhidrátparások, a kalóriaszámlálók és azok is szeretnek, akik csak ennének valami nagyon izgalmasat.

február7., 12:04

Ebédtipp a hétvégére: provance-i csirke articsókával

Nem kell nagy ügyet csinálnod ebből a fogásból, ez a csirke nem igényli a figyelmet. Elég, ha minden hozzávalót egy nagy tálba pakolsz, alaposan fűszerezed, és adsz neki elég időt arra, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

október2., 06:04

Étcsokis töksmoothie – tökéletes reggeli ital ősszel

Mi legszívesebben melegen, jó kakaósan, egy kis adag presszókávéval isszuk reggelente. Ha van otthon egy fél, jobb sorsra érdemes avokádó, az is elfér benne. Egy marék apró szemű zabbal jó pár órán át eltelít, narancshéjjal, csillagánizzsal és egy kevés narancslével pedig már megvan a téli hangulatú változata is.

október21., 06:16

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

szeptember16., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.