Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.

Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.
Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.sorendls

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka zöldborsó
  • 2 deci tejszín
  • 6 deci alaplé
  • 1 kisebb fej felkockázott karalábé
  • 20 csirkemell- vagy combfilé összevágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva (a tetejére)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 szál felkockázott zellerszár
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a forró zsiradékban a húst, a zellert és a karalábét, majd ha a hús kifehéredett, öntsd fel az alaplével. Adj neki 10-15 percet kis lángon, ezek után mehet hozzá a borsó és a tejszín is, ha pedig egy kicsit sűrűbben szeretnéd, egy adag meleg lével elkevert étkezési keményítő is. Fűszerezd ízlés szerint, majd tálald a friss petrezselyemmel. 

kapcsolódó Főzzön borsólevest nagymama módra
Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

2021. szeptember5., 10:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

2021. november6., 07:04

Rántott csirkecsíkok mézes-csípős-szójaszószos mártogatóssal

A rántott csirke olyan klasszikus, amit a legválogatósabb felnőttek és gyerekek is örömmel befalnak, ha pedig felnőttek is kapnak belőle, ezt a csípős dipet készítsd el hozzá.

2021. október28., 11:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Mustra