És nokedlit szaggatni tudsz-e? Mutatjuk a legegyszerűbb házi nokedli receptjét!

Ha te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elég lisztet beszereznie a bezártságban töltött napok átvészelésére, akkor jól jöhet még néhány tipp, amire felhasználhatod, a kenyérsütésen kívül. Ebben segítünk ezen a héten.

A nokedli mindenféle ragu és pörkölt mellett finom, de tojásosan, káposztásan, sült hagymával, lecsó mellé, spenóttal és más zöldségekkel is érdemes kipróbálnod.

Egy kis pörkölt tökéletes lesz mellé.
Egy kis pörkölt tökéletes lesz mellé.Yosyp Sani M

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 3.5 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a hozzávalókat, majd lobogó, sós vízbe szaggasd a galuskákat egy szaggató segítségével vagy késsel, vágódeszkáról. Ha feljött a víz tetejére, adj neki még 2 percet, majd vedd ki egy szűrőkanállal, és tedd víz alá, vagy adj hozzá egy kevés zsiradékot. 

kapcsolódó Mi az a BL? Mi az az 55?  - Lisztiránytű a Díványon
Mi az a BL? Mi az az 55? - Lisztiránytű a Díványon

Rizikósabbak a teljes kiőrlésű lisztek? És ha igen, mennyire? És azt tudtad, hogy az otthoni kenyérsütésre a BL55-ös lisztek alkalmatlanok?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

A tojásos nokedlit csalánnal és olvadt sajtokkal is érdemes kipróbálnod

A csalán szuperegészséges, remek smoothie-k alapanyagaként és pestókban is elrejthető, de még jobb, ha bazsalikommal elkeverve a nokedli tésztájába forgatod.

2021. április13., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

A tojásos nokedli baconnel igazán klassz, téli fogás

Ha találsz a nagyáruházakban fejes salátát, ki ne hagyd mellőle az ecetes változatot egy nagy kanál tejföllel a tetején. Ha abból épp nincs a polcokon, akkor savanyított zöldségekkel érdemes tálalnod. A cékla és az uborka is remekül működik mellette.

2021. november5., 07:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mustra