Nem kell ennél különlegesebb ebéd: spenótos-füstölt sajtos tészta baconnel és fenyőmaggal

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

A spenót és a füstölt sajt klasszul összeillenek, ennek bizonyítéka ez a gyors, tésztás étel is, amit tálaláskor bébispenót-levelekkel, rukkolával és friss koktélparadicsommal is összefogathatsz, így langyos tésztasaláta készülhet belőle.

Még egy kis fenyőmag és kész.
Még egy kis fenyőmag és kész.Fotó: HeikeRau

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 0.5 doboz fagyasztott spenót
  • 2 deci tejszín
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 5 deka baconkocka
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a forró olajon keverd néhány pecig a baconkockákat és a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, mehet a keverékbe a spenót és a tejszín is. Ha összekeverted, mehet hozzá a sajt, majd tálald az egészet a pirított fenyőmaggal. 

Otthoni menza: tejszínes spenót
Otthoni menza: tejszínes spenót

Egy igazi jó spenót pillanatok alatt kész van, és még a rántást is kihagyhatja belőle ezzel a recepttel.

Tovább »

Még több recept

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

2020. december4., 06:08

Cukkinitészta csilis garnélával – még egy remek fogás, amiben alig van kalória

Ha diétás, mégis nagyon finom ebéd- vagy vacsoratippet keresel, ezt a fogást próbáld ki. Melegen és hidegen is finom, így akár munkahelyi ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha nem számítanak a kalóriák, mogyoróvajat is kanalazz a mártásba.

április18., 10:44

Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

április18., 10:24

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.