Nem kell ennél különlegesebb ebéd: spenótos-füstölt sajtos tészta baconnel és fenyőmaggal

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

A spenót és a füstölt sajt klasszul összeillenek, ennek bizonyítéka ez a gyors, tésztás étel is, amit tálaláskor bébispenót-levelekkel, rukkolával és friss koktélparadicsommal is összefogathatsz, így langyos tésztasaláta készülhet belőle.

Még egy kis fenyőmag és kész.
Még egy kis fenyőmag és kész.HeikeRau

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 0.5 doboz fagyasztott spenót
  • 2 deci tejszín
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 5 deka baconkocka
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a forró olajon keverd néhány pecig a baconkockákat és a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, mehet a keverékbe a spenót és a tejszín is. Ha összekeverted, mehet hozzá a sajt, majd tálald az egészet a pirított fenyőmaggal. 

kapcsolódó Otthoni menza: tejszínes spenót
Otthoni menza: tejszínes spenót

Egy igazi jó spenót pillanatok alatt kész van, és még a rántást is kihagyhatja belőle ezzel a recepttel.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A milánói borda otthon még finomabb, mutatjuk a legegyszerűbb receptet

A milánói borda egy kicsit fúziós elegye az olasz konyhának és annak a magyar alapvetésnek, hogy rántott hús nélkül az ebéd meg sem történt.

2021. november21., 11:24

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Mustra