Nem kaptál élesztőt? Mutatunk 7 kenyérhelyettesítőt, amihez nem is kell

Ezekben a napokban talán még az is élesztőt vásárol, aki eddig soha nem készített kelt tésztát, pizzát vagy kenyeret. Ha az apokaliptikus shoppinghangulatban épp neked nem jutott élesztő, és a feketepiacon sem jutottál hozzá, nézd végig az összeállításunkat, amiben a legjobb, élesztő nélküli kenyérhelyettesítőket és egyszerű köreteket gyűjtöttük össze.

Élesztő nélkül is készülhetnek klassz kenyerek, lángosok, és nem csak úgy, hogy egy kovászt dobsz össze helyette. Tárazz be sütőporból és szódabikarbónából, és már kezdheted is a féktelen sütögetést. Alább a legfinomabb sütőporos és anélkül készült receptjeink! 

Nincs is annál jobb, mint ha van az embernek egy tökéletes gofrireceptje, amin lehetőleg gondolkodni sem kell, mérni pedig főleg nem. Erre tökéletes ez a bögrés változat: könnyen megjegyezhető, tökéletesen működik, ráadásul dupla adag tejjel, egy kis szódával és sütőpor nélkül tökéletes palacsintarecept lesz belőle.

Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.

Ez a palacsintametélt olyasmi, mint egy gyors tésztaköret. Jól működik raguk és tokányok mellett, arról nem beszélve, hogy ha dupla adagban készíted, a desszertet is egyszerűen letudhatod vele.

Lángosként és köretként is értelmezheted ezt a kiadós lepényfélét. Természetesen ez is egy nagy adag tejföllel, sajttal és fokhagymával lesz a legfinomabb, de akár eperlekvárral vagy Nutellával is beveteted, ha egy kiadós reggelire vágysz. 

Tortillalapokat készíteni nagyon egyszerű, talán csak elfogyasztani könnyebb. Töltheted a jobb időkre félretett babkonzervből készült babraguval, avokádóval és tejföllel, de darált húsból, zöldségekkel is készíthetsz bele tölteléket, sajttal összesütve kettőt pedig egyszerű quesadilla lesz belőle. Ha épp nincs kedved kiugrani kenyérért, dobj össze ezekből párat!

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal is így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

Egy jó reggelihez nem is kell más, csak egy kevés sós vaj, egy nagy adag banánturmix és persze egy szelet ebből az édesburgonya-kenyérből, amiről mindannyian tudjuk, hogy süti, de így kevésbé hangzik bűnös élvezetnek. Édesítővel, mandulaliszttel is készítheted, így a vércukorszinted miatt sem kell aggódnod. 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra