Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett. A tölteléket ízesítheted kedvenc fűszereiddel, de a spenót és a mozzarella is jól illik hozzá. 

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre pörkölt
  • 10 deka natúr sajtkrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 zacskó leveles tészta
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Darád le a pörköltet és keverd el a sajttal, majd ízesítsd a tölteléket sóval és borssal, ha szükséges. A leveles tésztát vágd tetszőleges méretű téglalapokra, majd töltsd meg a húsos keverékkel a batyukat és villával zárd le. Kend meg tojással és 20 perc alatt süsd készre a sütőben. 

Sütiiskola: leveles tészta házilag Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Leveles tésztában sült sajtos tojás – a tökéletes hétvégi reggeli

Egy szelet napon szárított spanyol sonka is elfér a tojások alatt, naná, hogy az sem rontja majd el ezt a fogást. Egy jó brunch tökéletes egyik fogása a házi tonhalkrém és a frissen sült, narancslekváros croissant mellette.

2021. május29., 11:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is marad egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

2020. április15., 06:00

Egy kicsit izgalmasabb fogás reggelire? Próbáld ki a baconnel csavart leveles tésztát

Ugye, mennyivel izgalmasabb a rántotta mellé egy ilyen finomság a kenyér és a sült bacon helyett. Nem lesz több dolgod vele, mintha megsütnéd a szalonnákat, mégis sokkal látványosabb a reggeli ezekkel a csavart falatkákkal. Langyosan a legfinomabb.

2021. május30., 12:52

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Mustáros Wellington-falatkák – leveles tésztából alig fél óra alatt elkészülnek

Ez itt a Wellington-bélszín pofonegyszerű változata. Vendégvárónak és gyors vacsoraként is tálalható ez az isteni fogás, ami mellé utóbbi esetben egy adag mustáros-zöld borsos szószt érdemes készítened. Csak sűrítsd be egy kevés liszttel a tejszínes szószt, sózd ízlés szerint, és már el is készültél.

2021. május28., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek