Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett. A tölteléket ízesítheted kedvenc fűszereiddel, de a spenót és a mozzarella is jól illik hozzá. 

Hozzávalók

  • 1 nagy bögre pörkölt
  • 10 deka natúr sajtkrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 zacskó leveles tészta
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Darád le a pörköltet és keverd el a sajttal, majd ízesítsd a tölteléket sóval és borssal, ha szükséges. A leveles tésztát vágd tetszőleges méretű téglalapokra, majd töltsd meg a húsos keverékkel a batyukat és villával zárd le. Kend meg tojással és 20 perc alatt süsd készre a sütőben. 

kapcsolódó Sütiiskola: leveles tészta házilag
Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

2020. április22., 06:00

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Egy kicsit izgalmasabb fogás reggelire? Próbáld ki a baconnel csavart leveles tésztát

Ugye, mennyivel izgalmasabb a rántotta mellé egy ilyen finomság a kenyér és a sült bacon helyett. Nem lesz több dolgod vele, mintha megsütnéd a szalonnákat, mégis sokkal látványosabb a reggeli ezekkel a csavart falatkákkal. Langyosan a legfinomabb.

2021. május30., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Így lesz a maradék pörköltből gyors vacsora: mexikói húsos töltött burgonya sajttal

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

2020. március28., 06:00

Mustra