Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett. A tölteléket ízesítheted kedvenc fűszereiddel, de a spenót és a mozzarella is jól illik hozzá. 

Hozzávalók:

  • 1 nagy bögre pörkölt
  • 10 deka natúr sajtkrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 zacskó leveles tészta
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Darád le a pörköltet és keverd el a sajttal, majd ízesítsd a tölteléket sóval és borssal, ha szükséges. A leveles tésztát vágd tetszőleges méretű téglalapokra, majd töltsd meg a húsos keverékkel a batyukat és villával zárd le. Kend meg tojással és 20 perc alatt süsd készre a sütőben. 

Sütiiskola: leveles tészta házilag
Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább »

Még több recept

Ez a szegfűszeges-narancsos pác halakkal és pulykával lesz a legtökéletesebb

Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, egy nagy adag rukkolás salátát kínálj mellé, narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel.

május31., 06:00

Gyors reggeli leveles tésztából sonkával, tojással és jó sok olvadt sajttal

Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.

április22., 06:00

Az áfonyalekvár egy kevés juharsziruppal még különlegesebb

Ha valami illik a sütőporral és vajjal készülő minipalacsintákhoz, az ez az áfonyalekvár, amit juharsziruppal készítettünk el. Ha még autentikusabbat készítenél, egy adag durvára tört pekándióval a tetején tálald a palacsintákat.

május30., 06:00

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

május31., 06:00

Toblerone mousse – 4 összetevőből kezdőként is könnyen összedobod

Nem kell ezentúl a hagyományos formában falnod kedvenc csokijaid – készíthetsz belőlük egyszerű desszerteket, amik tetején egy kevés frissen felvert tejszín és málna pont elég. Ha még tovább fokoznád, matchaporral szórd meg a habot.

május29., 06:00

Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

április22., 06:00

Mustra