Édesburgonya-röszti – füstölt paprikával és egy kis fokhagymás tejföllel tálald

Talán már hallottad, de ha nem, akkor itt az idő, hogy megtudd: az édesburgonya egyáltalán nem rokona a krumplinak. Az édesburgonya vagy batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, melyet főként gyökérgumójáért termesztenek, de fiatal levelei is fogyaszthatóak.

Napjainkban az édesburgonya-leveleket elsősorban a csendes-óceáni és az ázsiai, afrikai országokban fogyasztják leginkább, pedig állítólag megéri, mert számos bioaktív anyagot tartalmaznak, amik szerepet játszanak az egészségvédelemben, és emelett az immunrendszer működését javítják.

A tejföl ki nem maradjon.
A tejföl ki nem maradjon.Fotó: freeskyline

Hozzávalók 2 személyre:

  • 45 deka lereszelt édesburgonya
  • 1 csapott evőkanál füstöltpaprika-por
  • só és színesbors-keverék ízlés szerint
  • 2 kisebb tojás
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • olaj a sütéshez
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál oregánó (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, majd hevítsd fel az olajat, és kanállal adagold bele a rösztiket, amikor már elég forró. Kis lángon, bő olajban süsd készre őket néhány perc alatt. Fokhagymás-petrezselymes tejföllel a legfinomabb, egy kevés citromhéjjal a tetején. 

A házias is lehet könnyű: így készítsd a tócsnit a gyereknek
A házias is lehet könnyű: így készítsd a tócsnit a gyereknek

Lehet a neve röszti, lapcsánka vagy macok, ugyanazt értük rajta: a tócsnit. Nyáron is jól jön, de nem kell, hogy olajban tocsogjon.

Tovább »

Még több recept

Sütemények helyett inkább ezeket a mogyoróvajas-narancsos szeleteket próbáld ki!

Akár utazáshoz, gyors tízóraiként is bevethetők ezek a házi kekszek, amik még jobbak, ha valamilyen egészséges édesítővel dobod fel őket. Ha ebben a változatban megunod, citromos-levendulás ízben is dobd össze.

január17., 06:04

Cukormentes kekszekkel is készítheted ezt a meggyes sajttortapohárkrémet

Ha egy kevés máklikőr is akad otthon, abból is adj egy keveset ehhez a klassz, meggyes desszerthez, ami semmit sem veszít az élvezeti értékéből akkor sem, ha fagyasztott gyümölcsökből készül.

január17., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

A tócsni cukkinivel sokkal egészségesebb és könnyebb fogás

A tócsnit mindenhogy szeretjük, de nem mindig fogyasztjuk minden lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt látszik megoldani ez a cukkinis változat, amiben az alap egy részét ezzel a kalóriaszegény, egészséges zöldséggel helyettesítettük.

2020. július23., 06:04

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.