Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

Ha pedig biztosra akarsz menni, nyiss fel egy üveg pestót, keverd el benne és szórd meg egy nagy adag pirított fenyőmaggal és aprított bazsalikommal.

Egy kis parmezán is elég mellé.
Egy kis parmezán is elég mellé.Fotó: jjpoole

Hozzávalók:

  • 25 deka főtt édesburgonya
  • 30 deka liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kisebb tojás
Recept idők

Elkészítés:

Melegen pürésítsd a batátát, majd add hozzá a tojást és a lisztet – utóbbiból annyit, hogy egy kezelhető, de már nem ragacsos tésztát kapj. Sodord hosszúra és vágd 2 centis darabokra, majd villával mintázd és főzd meg lobogó, enyhén sós vízben. Ha feljöttek a tetejére, adj még nekik egy percet, utána már ki is kanalazhatod. 

Saját termesztésű batátát szeretnél? Most kezdj hozzá!
Saját termesztésű batátát szeretnél? Most kezdj hozzá!

Pofonegyszerű, és szinte biztos a siker. Azt tudtad, hogy a levele is finom?

Tovább »

Még több recept

Gyömbéres teriyaki csirke – egy kis adag friss szerecsendióval lesz igazán finom

Nem is kell más mellé, csak egy adag tejszínnel és vajjal készült sűrű burgonyapüré vagy szójaszósszal és káposztával, wokban készült rizstészta. Nálunk ezúttal egy adag csirkecombból készült.

március5., 10:40

Ez a reggeli caprese avokádós toast egészséges, laktató és finomabb, mint gondolnád

Egy jó kis gazdag reggeli, amivel egészségesen kezdheted a napot. Néhány csepp balzsamecettel és friss bazsalikommal izgalmas, olaszos hangulatot adhatsz neki.

március3., 06:00

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

2020. június19., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

2020. szeptember17., 06:04

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

február10., 06:04

Készítettél már sütit édesburgonyából? Sűrű és sokáig puha lesz a titkos összetevőtől

Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!

február7., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.