Ha szereted az édesburgonyát csirkemellel, rakott változatban is a rajongója leszel

A rakott ételek készítésében az a második legjobb, hogy csak be kell dobnod az egészet a sütőbe, ráolvasztani egy nagy adag sajtot, mellette besamelt vagy tejfölt, és már el is készült a tökéletes ebéd vagy vacsora.

Ha édesburgonyával készíted, akkor kerül bele egy ásványi anyagokkal és vitamiokkal teli zöldség, ami állítólag a puffadást is enyhíti. Főként a lila színű fajtája javítja az agyműködést, és mellette enyhén gyulladáscsökkentő hatású.

Articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.
Articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.Fotó: robynmac

Hozzávalók:

A mártáshoz

  • 10 deka vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors és parmezán

A burgonyához

  • 60 deka felszeletelt csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 10 deka liszt
  • 80 deka vékonyra karikázott édesburgonya
  • 20 deka mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
Recept idők

Melegítsd fel a vajat, és amikor már habzik, add hozzá a lisztet, majd néhány perc után a tejszínt. Kis lángon kevergesd, várd meg, amíg besűrűsödik, majd ízesítsd és tedd félre. 

Forgasd meg egy kevés paprikás lisztben a csirkeszeleteket vagy -darabokat, majd pirítsd meg a forró olajon a húst. A batátákat sózd és borsozd, majd rétegezd egy kivajazott jénaiban a csirkével. Öntsd a tetejére a szószt, karikázd rá a a mozzarellát, és alufóliával lefedve süsd legalább 30 percig, majd anélkül még tízet. 

Ha szereted, articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.

Ezért olyan egészséges az édesburgonya
Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

2020. június6., 06:00

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

június11., 12:52

Cukkinis tészta

Ha a tészta egy részét cukkinitésztára cseréled, a fogás még mindig nagyon finom marad, de kalóriákból jóval kevesebb lesz majd a vacsorádban.

június14., 12:52

Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

június14., 10:24

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

március26., 12:52

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

március27., 12:45

Mustra