Ha szereted az édesburgonyát csirkemellel, rakott változatban is a rajongója leszel

A rakott ételek készítésében az a második legjobb, hogy csak be kell dobnod az egészet a sütőbe, ráolvasztani egy nagy adag sajtot, mellette besamelt vagy tejfölt, és már el is készült a tökéletes ebéd vagy vacsora.

Ha édesburgonyával készíted, akkor kerül bele egy ásványi anyagokkal és vitamiokkal teli zöldség, ami állítólag a puffadást is enyhíti. Főként a lila színű fajtája javítja az agyműködést, és mellette enyhén gyulladáscsökkentő hatású.

Articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.
Articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.Fotó: robynmac

Hozzávalók:

A mártáshoz

  • 10 deka vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors és parmezán

A burgonyához

  • 60 deka felszeletelt csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 10 deka liszt
  • 80 deka vékonyra karikázott édesburgonya
  • 20 deka mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
Recept idők

Melegítsd fel a vajat, és amikor már habzik, add hozzá a lisztet, majd néhány perc után a tejszínt. Kis lángon kevergesd, várd meg, amíg besűrűsödik, majd ízesítsd és tedd félre. 

Forgasd meg egy kevés paprikás lisztben a csirkeszeleteket vagy -darabokat, majd pirítsd meg a forró olajon a húst. A batátákat sózd és borsozd, majd rétegezd egy kivajazott jénaiban a csirkével. Öntsd a tetejére a szószt, karikázd rá a a mozzarellát, és alufóliával lefedve süsd legalább 30 percig, majd anélkül még tízet. 

Ha szereted, articsókát, aszalt paradicsomot, spenótleveleket és hagymakarikákat is rétegezhetsz a csirke és burgonya közé.

Ezért olyan egészséges az édesburgonya
Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Füstölt paprikás édesburgonyából készülhet a kedvenc pizzád alapja

Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.

május17., 06:00

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

június6., 06:00

Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai tésztasaláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

július2., 06:04

Könnyű, édesburgonyás és főételként is bevetheted: paprikás csicseriborsó-saláta

Szeretjük a csicseriborsót, és azt is tudjuk, hogy egészséges, már csak az maradt hátra, hogy valahogy felokoskodjuk az otthoni menükártyára a palacsinták és a rakott krumpli közé.

április12., 06:00

Ehhez a klassz minimáltésztához szinte csak néhány szelet sonka és sajtkrém kell

Ha te is szereted az olyan minimálfogásokat, mint a rózsaborsos-fügés tészta, a tejszínes-zöld borsos tagliatelle, akkor imádni fogod ezt is.

július3., 06:04

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

január29., 11:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.