10 egészséges, hidegen is finom étel munkahelyre vagy utazáshoz

Az van a munkahelyi ebéddel, hogyha nem készül fel rá rendesen az ember, könnyen lesz belőle egy délutáni pizzaszelet vagy egy adag csipsz és csoki a gépből, hogy kihúzzuk estig. Ennek nem kell feltétlenül így lennie: e heti összeállításunkban reggel is összedobható, gyors és egészséges finomságokat gyűjtöttünk össze.

Olyan recepteket válogattunk, amik egyrészt tele vannak vitaminnal, másrészt legtöbbjükhöz napközben még mikróra sem lesz szükséged, mert ezek a saláták, levesek és sütik hidegen is nagyon finomak. Ahhoz, hogy összedobd, elég lesz néhány perc reggel, miközben fő a kávé. 

Az a jó ebben a rizssalátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen, utazás közben, vagy az irodában is tökéletes. A brokkoli, a könnyű csirkehús és a barna rizs ráadásul csupa egészséges hozzávaló.  

A cézársaláta a legszimplább változatában is klassz fogás, ami amellett, hogy könnyű, és nem nehezít el egész délutánra, még finom is, leginkább a jó kis majonézes-parmezános öntet miatt. Nálunk egy kis csilis mézzel megkent, hámozott grépfrúttal készült. 

Egy-egy jó kis mexikói hangulatú wrap otthon is egyszerűen összedobható, nem igényel nagy konyhai szakértelmet. 

Szuper ez a szendvics, mert egy jó kis laktató gyorskajahangulata van, miközben egészséges vega fogás, amit tetszés szerint sokféle zöldséggel és zöldfűszerrel gazdagíthatsz. Nálunk paradicsom, petrezselyem és egy kis fűszeres joghurt is került bele. 

Nehéz lenne eldönteni, hogy vajon a levest vagy a gombócokat elkészíteni a könnyebb ehhez a fogáshoz, de szerencsére nem is kell. A dolgod mindössze annyi lesz, hogy jól elkeverd a hozzávalókat ebben a klassz, desszertnek is beillő levesben

Van az úgy, hogy nincs idő főzni, sőt, néha még arra sem, hogy az ember megálljon enni valahol. Az ilyen napokon jönnek jól a rossz döntéseket megelőző házi energiaszeletek vagy ezek a tartalmas, mogyoróvajas falatkák.

A Piña Colada koktélt szinte mindenki imádja, de ezt szürcsölni a legtöbb munkahelyen azért erős lenne. Ezért készítettünk belőle a kedvenc italunkhoz hasonló salátát, amit viszont már simán elvihetsz ebédre. A kókuszszeletek miatt ebből a fogásból is tartalmas reggeli vagy könnyű ebéd lehet, de akár egy-egy marék mandulát vagy kesudiót is szórhatsz a tetejére. 

Nem kell megijedned attól, hogy gyümölcsöket használj alapvetően sós salátákban, mert azok pont ezektől a friss, édes-savanykás falatoktól lesznek még izgalmasabbak. Ebben a salátában a krémes és semleges avokádó mellett a sós kecskesajt és a vérnarancsszeletek találkozása a legjobb. Ha még tartalmasabbá tennéd, egy adag petrezselymes bulgur tetején tálald. 

Egy jó szelet banánkenyér dzsemmel és mogyoróval helyett sós vajjal és egy kis dióval is remek fogás lehet. Készíts mellé egy angol Earl Grey teát tejjel, és teljes lesz az angolszász gasztrozűrzavar a konyhában. A csokidarabokat nálunk felaprított datolya helyettesíti.

Ebben a tésztasalátában nemcsak az a jó, hogy finom, egészséges és ismerős ízekkel van tele, hanem az is, hogy olyan étel, ami akkor is nagyon finom, ha elkészítés után néhány órával, hidegen eszed meg, miután már jól összeértek az ízek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek