Az édesburgonya-püré egy kis fahéjjal, gyömbérrel és tejszínnel lesz az igazi

Bármilyen egyszerűen fűszerezett húst vagy rántott zöldséget feldob ez a különlegesen ízesített köret, aminek a tetejére ropogós sülthagyma-kockákat vagy pirított tökmagot is szórhatsz – ezekkel még izgalmasabb és tartalmasabb lesz.

A batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, aminek állítólag fiatal levelei is fogyaszthatók. A rengeteg béta-karotin és C-vitamin mellett értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne, így érdemes minél többet fogyasztanod belőle. 

Sajtcsipsz és egy kevés pirított tökmag is jól illik hozzá.
Sajtcsipsz és egy kevés pirított tökmag is jól illik hozzá.Fotó: DronG

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiló édesburgonya
  • 0.5 bögre tejszín
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, fahéj, szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg annyi vízben a felkockázott édesburgonyát, amennyi ellepi, majd krumplinyomóval pürésítsd, és dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Ha még különlegesebbé tennéd, reszelt sajtból készült sajtcsipsszel tálald. 

Édesburgonya-krémleves és sajtchips
Édesburgonya-krémleves és sajtchips

Ha szeretik a sütőtöklevest, ez is tetszeni fog. Édeskés krémleves, mellé egy kis ropogós sajtchips. Addig krémlevesezzünk, amíg még tart a szezonja!

Tovább »

Még több recept

Ez a szuper édesburgonyás gnocchi parmezánnal és pestóval is finom

Gnocchit készíteni egyáltalán nem nagy dolog, ezek a minigombócok ráadásul egy rakás olaszos étel alapjai lehetnek. Szuper egy kevés szarvasgombával, sajtokkal és sonkával, de ha egy kevés olívaolajat, parmezánt és citromhéjat kap, már akkor is tökéletes vacsorát készítettél.

2020. március20., 06:00

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Mézes téli saláta – langyosan, sok zöldséggel a legfinomabb

Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.

január22., 06:04

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

2020. szeptember23., 06:08

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

2020. június19., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.