A tócsni bármikor jöhet, főleg egy adag snidlinges-fokhagymás tejföllel

A tócsni azoknak való, akik jól akarnak lakni egy könnyen elkészíthető étellel gyorsan, magyarosan, de hús nélkül. Nem kérnek a lángos kelesztési idejéből, és húst sem pácolnának, elégnek érzik összekeverni a tésztát, és rá egy nagy adag, jéghideg fokhagymás tejfölt.

A tócsni másik neve lapcsánka. 
Ám ha azt hallod, hogy bandurák, bere, beré, berét, berhe, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, hadi rántotta, harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lapsi, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, picskedli, ragujla, recsege, röstiburgonya, rösztike taccs, tócsi vagy toksa, akkor szintén erről az ételről beszélnek. 

Avokádókrémmel is finom.
Avokádókrémmel is finom.fermate

Hozzávalók:

  • 50 deka lereszelt krumpli
  • 25 deka liszt
  • 1 tojás
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a hozzávalókat, és ha van annyi időd, hagyd állni a sűrű tésztát úgy 15 percig. Ezek után szaggasd egy evőkanállal bő, forró olajba, és ha elkészült, fokhagymával, friss snidlinggel elkevert tejföllel tálald. 

kapcsolódó A házias is lehet könnyű: így készítsd a tócsnit a gyereknek
A házias is lehet könnyű: így készítsd a tócsnit a gyereknek

Lehet a neve röszti, lapcsánka vagy macok, ugyanazt értük rajta: a tócsnit. Nyáron is jól jön, de nem kell, hogy olajban tocsogjon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

október23., 09:24

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Egyszerű finomság hétvégére: almás sütemény calvadosos-szal

A calvados almából készült, hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat, amelyet elsősorban aperitifként fogyasztanak. Almapárlatnak és almabrandy-nek is nevezik. Ezért is illik annyira jól ehhez a klassz, őszi, almás desszerthez.

október23., 10:24

Napi kedvencünk: őszi hangulatú hummusz sütőtökkel és fahéjjal

Ha épp egészséges reggelire vagy nassolnivalóra vágysz, csak fogd a tegnapi sült tök maradékát, majd készíts belőle egy egészséges hummuszt. Finom lesz grissinivel, pirított kenyéren, de akár zellerszárral és kaliforninai paprikával is.

október26., 09:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Mustra