Jó kis ostyás, ropogós gofrik lesznek ebből a tésztából, főleg, ha elég ideig sülnek. Gyümölcsökkel, mézzel, vaníliás krémtúróval, mogyorókrémmel, juharszirupos ricottával és csokihabbal is tálalhatod, ha magában el nem fogy az összes még az ünnepélyes, szombati tálalás előtt.
Hozzávalók
- 0.5 bögre mandulaliszt
- 1 deci tej
- 2 darab tojás
- 3 evőkanál cukor vagy xilit
- 1 mokkáskanál só
- 2 nagy evőkanál puha kókuszolaj vagy vaj
- 0.5 zacskó sütőpor
- 0.5 bögre zabpehelyliszt
Elkészítés:
Olvaszd fel a zsiradékot, majd dobd egy turmixba az összes hozzávalót, és jól dolgozd el. Ezután kis adagokban tedd a forró, olajspray-vel átfújt gofrisütőbe, és süsd ropogósra.
Hogy reggelire, vacsorára, desszertként, vagy gyerekzsúr “attrakciójaként” prezentáljuk a gofrit, az részletkérdés, csak ne spóroljuk ki belőle az anyagot.
Tovább olvasom