Egészséges hozzávalók találkozója: paradicsomos durumtészta csicseriborsóval, csirkemellel és parmezánnal

Ez egy olyan fogás, ami csicseriborsós változatban is remek, néhány csík csirkemellel kiegészítve pedig a húsrajongók kedvence lehet. A szószhoz mi egy kevés vörösbort, friss, hámozott paradicsomot és zöldfűszereket is adtunk.

A durumtésztához speciális őrlési eljárással nyerik ki és használják fel a búza azon részét, ami gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és magas élelmirost-tartalommal és fehérjekoncentrációval rendelkezik. Lebontása több időt vesz igénybe, hosszabb ideig szolgáltat energiát a szervezet számára, mint a hagyományos tésztafélék – ezért választottuk ehhez a fogáshoz.

Egészséges és feltölt energiával.
Egészséges és feltölt energiával.Karisssa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 marék durumspagetti (vagy más durumtészta)
  • 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 2 deci natúr paradicsompüré
  • 1 deci vörösbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 kisebb darab felkockázott, hámozott paradicsom
  • 20 deka csirkemell
  • a tálaláshoz friss bazsalikom és snidling
  • 2 evőkanál parmezán
  • 3 evőkanál fekete olíva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni a tésztát sós vízben. Amíg elkészül, puhítsd meg a forró olajon a felaprított vöröshagymát, majd add hozzá a csirkemellcsíkokat és az összevágott fokhagymát is. Kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, a bor, a csicseriborsó, a só és bors is. Főzd fedő nélkül legalább 10 percen át, majd keverd el benne a paradicsomkockákat, az olívát, és kanalazd a ragut a tészta tetejére. A legvégén add hozzá a parmezánt és a friss zöldfűszereket. 

Teszt: melyik a legjobb penne tészta? Teszt: melyik a legjobb penne tészta?

200 forintostól az 1360 forintos pennéig teszteltünk tésztákat Gianni Annoni segítségével. A távolban felsírt egy olasz mamma.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek