Egészséges hozzávalók találkozója: paradicsomos durumtészta csicseriborsóval, csirkemellel és parmezánnal

Ez egy olyan fogás, ami csicseriborsós változatban is remek, néhány csík csirkemellel kiegészítve pedig a húsrajongók kedvence lehet. A szószhoz mi egy kevés vörösbort, friss, hámozott paradicsomot és zöldfűszereket is adtunk.

A durumtésztához speciális őrlési eljárással nyerik ki és használják fel a búza azon részét, ami gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és magas élelmirost-tartalommal és fehérjekoncentrációval rendelkezik. Lebontása több időt vesz igénybe, hosszabb ideig szolgáltat energiát a szervezet számára, mint a hagyományos tésztafélék – ezért választottuk ehhez a fogáshoz.

Egészséges és feltölt energiával.
Egészséges és feltölt energiával.Fotó: Karisssa

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 marék durumspagetti (vagy más durumtészta)
  • 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 2 deci natúr paradicsompüré
  • 1 deci vörösbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 kisebb darab felkockázott, hámozott paradicsom
  • 20 deka csirkemell
  • a tálaláshoz friss bazsalikom és snidling
  • 2 evőkanál parmezán
  • 3 evőkanál fekete olíva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni a tésztát sós vízben. Amíg elkészül, puhítsd meg a forró olajon a felaprított vöröshagymát, majd add hozzá a csirkemellcsíkokat és az összevágott fokhagymát is. Kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, a bor, a csicseriborsó, a só és bors is. Főzd fedő nélkül legalább 10 percen át, majd keverd el benne a paradicsomkockákat, az olívát, és kanalazd a ragut a tészta tetejére. A legvégén add hozzá a parmezánt és a friss zöldfűszereket. 

Teszt: melyik a legjobb penne tészta?
Teszt: melyik a legjobb penne tészta?

200 forintostól az 1360 forintos pennéig teszteltünk tésztákat Gianni Annoni segítségével. A távolban felsírt egy olasz mamma.

Tovább »

Még több recept

Ha egy gyors desszertet készítenél ünnepekkor, dobd össze ezt a csokis pohárkrémet szarvasgombával

A szarvasgombaolaj nem fogy túl könnyen, mert csak nagyon visszafogott ízek mellett működik igazán, de ebben a csokis desszertben tökéletes helye van, főleg ünnepek környékén.

december2., 06:24

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

Kolbászos csicseriborsó-saláta köményes vinaigrette-tel

Ha gyorsan készítenél valami igazán táplálót és finomat, ez a saláta lehet a kedvenced! Tele van gazdag, magyaros ízekkel, és nem is kell sokáig a konyhában szobroznod miatta.

augusztus2., 06:04

Akár egy egyszerű grillezett hal mellett is finom a sült tök kecskesajttal és fűszeres gesztenyével

Ha még tovább fokoznád a fogás ünnepi hangulatát, készíts mellé fekete borsos-gyümölcsös meggyragut. Akár az ünnepi időszakban is klassz főétel, de egyszerű téli vacsoraként is bevetheted.

november26., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.