Ha szereted a könnyű különlegességeket, ezt imádni fogod: mexikói bableves guacamoléval

Nem csak a pirítóson van helye az avokádókrémnek, jól kíséri ezt a mexikói hangulatú levest is, ami a hasznos, növényi eredetű fehérjék mellett az avokádónak köszönhetően A-, B-, C-, E- és D-vitaminnal is tele van.

Az avokádóban levő telítetlen zsírok többféleképpen tesznek jót szervezetünknek: segítenek csökkenteni a rossz koleszterin szintjét, E-vitamin-tartalmuk az egészséges látáshoz járul hozzá, és támogatja az immunrendszer megfelelő működését is. Ennek a forró, fűszeres bablevesnek a tetején tökéletes helye van egy-egy adag hideg, borsos-savanykás avokádókrémnek. 

Már csak a guacamole hiányzik.
Már csak a guacamole hiányzik.istetiana

Hozzávalók 2 személyre

Az avokádókrémhez

  • 1 darab avokádó
  • 0.5 darab lime leve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 2 evőkanál felaprított snidling

A leveshez

  • 25 deka főtt vörösbab (konzerv is lehet)
  • ízlés szerint őrölt kömény, koriander, só és bors
  • 2 darab felszeletelt fokhagymagerezd
  • 1 kisebb adag paradicsompüré (kb. 3 evőkanál)
  • 20 deka főtt kukorica (konzerv is lehet)
  • 2 darab apróra vágott, meghámozott paradicsom
  • 3 bögre alaplé (vízzel és leveskockával is helyettesítheted)
  • 1 csapott evőkanál füstöltpaprika-őrlemény (elhagyható)
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb levesrecept kevés van: csak melegítsd össze a leves hozzávalóit, fűszerezd és hagyd főni a keveréket 8-10 percen át. Közben készítsd el az egyszerű guacamolét úgy, hogy az avokádót egy villával pürésíted, majd lime-lével, snidlinggel, sóval és borssal ízesíted. A forró fűszeres levest kanalazd tányérokba, és kínáld a hideg, krémesre pürésített avokádóval a tetején. 

Ha egy kevés jalapenopaprika és tejföl is van otthon, azokból is halmozhatsz egy keveset a leves tetejére. Ha egy kis húst is adnál hozzá, kolbászkarikákkal dobd fel. 

kapcsolódó Dietetikusok mondják el, miért kéne több levest enned
Dietetikusok mondják el, miért kéne több levest enned

Nem csak hidegben esik jól, és az egészségünk is nagyon meg fogja hálálni a sok levest.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

2021. november15., 07:04

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mustra