Ha szereted a könnyű különlegességeket, ezt imádni fogod: mexikói bableves guacamoléval

Nem csak a pirítóson van helye az avokádókrémnek, jól kíséri ezt a mexikói hangulatú levest is, ami a hasznos, növényi eredetű fehérjék mellett az avokádónak köszönhetően A-, B-, C-, E- és D-vitaminnal is tele van.

Az avokádóban levő telítetlen zsírok többféleképpen tesznek jót szervezetünknek: segítenek csökkenteni a rossz koleszterin szintjét, E-vitamin-tartalmuk az egészséges látáshoz járul hozzá, és támogatja az immunrendszer megfelelő működését is. Ennek a forró, fűszeres bablevesnek a tetején tökéletes helye van egy-egy adag hideg, borsos-savanykás avokádókrémnek. 

Már csak a guacamole hiányzik.
Már csak a guacamole hiányzik.istetiana

Hozzávalók 2 személyre:

Az avokádókrémhez

  • 1 darab avokádó
  • 0.5 darab lime leve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 2 evőkanál felaprított snidling

A leveshez

  • 25 deka főtt vörösbab (konzerv is lehet)
  • ízlés szerint őrölt kömény, koriander, só és bors
  • 2 darab felszeletelt fokhagymagerezd
  • 1 kisebb adag paradicsompüré (kb. 3 evőkanál)
  • 20 deka főtt kukorica (konzerv is lehet)
  • 2 darab apróra vágott, meghámozott paradicsom
  • 3 bögre alaplé (vízzel és leveskockával is helyettesítheted)
  • 1 csapott evőkanál füstöltpaprika-őrlemény (elhagyható)
  • ízlés szerint Cayennne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb levesrecept kevés van: csak melegítsd össze a leves hozzávalóit, fűszerezd és hagyd főni a keveréket 8-10 percen át. Közben készítsd el az egyszerű guacamolét úgy, hogy az avokádót egy villával pürésíted, majd lime-lével, snidlinggel, sóval és borssal ízesíted. A forró fűszeres levest kanalazd tányérokba, és kínáld a hideg, krémesre pürésített avokádóval a tetején. 

Ha egy kevés jalapenopaprika és tejföl is van otthon, azokból is halmozhatsz egy keveset a leves tetejére. Ha egy kis húst is adnál hozzá, kolbászkarikákkal dobd fel. 

kapcsolódó Dietetikusok mondják el, miért kéne több levest enned
Dietetikusok mondják el, miért kéne több levest enned

Nem csak hidegben esik jól, és az egészségünk is nagyon meg fogja hálálni a sok levest.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Minestrone fehérbabból friss bazsalikommal és pecorino sajttal

Egy jó kis gyors, laktató leves – nincs is ennél tökéletesebb fogás, főleg, ha a neve olaszosan cseng. Ha imádod a sajtot, a pecorino mellett ne hagyj ki belőle néhány mozzarellagolyót sem.

augusztus17., 12:52

Grillezett barack-kecskesajt leves – néhány perces nyári finomság

Ha szereted a különleges kombinációkat, mindenképpen próbáld ki a kecskesajt és a nektarin kombinációját. Egy kis csilivel és mézzel még izgalmasabbá teheted a fogást.

július2., 10:24

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

szeptember25., 11:24

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Brokkolileves parmezáncsipsszel

Parmezáncsipsszel, sült fokhagymával, de akár napon szárított sonkával a tetején is készülhet ez a gyors fogás, ami a diétádba is remekül beilleszthető.

június16., 10:44

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Mustra