7 recept, amikkel könnyebb lesz nemet mondani az édességekre

Az újév leggyakoribb fogadalmai a fogyáshoz és az egészséges életmódhoz kapcsolódnak, az alacsony glikémiás indexű ételek pedig mindkettőben segíthetnek. Lassú felszívódásuk miatt a vércukorszintünk nem ingadozik, és legtöbbjüktől sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. Mutatjuk, miket készíts az alacsony GI-értékű alapanyagokból!

Az alacsony glikémiás index (GI) tehát nyerő, és ezek a fogások a lassú felszívódás mellett általában sok rostot is tartalmaznak. Hoztunk néhány reggeli-, ebéd- és vacsoratippet is, ha nálad is az újévi fogadalmak egyike az egészségtudatosabb táplálkozás.

Ezt az édes zabsütit fehér csokival és sós kesudióval dobtuk fel. Ha csak néhány perced van reggelente, akkor is tökéletes, de utazásokra vagy a munkahelyedre is magaddal viheted. Bárhol egészséges és laktató alternatívája lesz a klasszikus kolbászos szendvicsnek.

A palacsintát minden formában imádjuk, persze hogy zabliszttel és ezzel a langyos, citromos almaraguval is minden egyes nap szívesen ennénk. Ha van időd, tálald egy adag sűrű, vaníliás főzött krémmel, ha pedig épp nincs, akkor egy kevés juharsziruppal locsold meg.

A tojással, sonkával sült avokádó olyan egyszerű fogás, amit akkor is simán ehetsz, ha egy kicsit kevesebb szénhidrátot fogyasztanál az új évben. Az avokádó nagyon finom nyersen, de egy kis vajban megpuhítva is érdemes megkóstolni.

Ha egy jó kis magyaros, mégis egészséges vegetáriánus fogást ennél mondjuk vacsorára, próbáld ki ezt a spenótos palacsintát, amit a lassú felszívódás érdekében zabliszttel készítettünk. Egy nagy adag lila hagymás juhtúróval és néhány kocka friss paradicsommal verhetetlen, könnyű vacsora.

A tojásos morzsás karfiol talán a világ egyik legegyszerűbb étele, valamiért mégis annyira finom, hogy egyáltalán nem bánjuk, hogy nem kapott benne helyet a hús.

Mi azt valljuk, hogy nem kell teljesen lemondanunk a megszokott, hagyományos, magyaros ízekről, ha valami egészségesebbet ennénk, úgyhogy készítettünk csirkéből (vagy pulykából) egy jó kis brassóit, amit hogy egy kicsit egészségesebb legyen, nagy adag édes zöldborsóval dobtunk fel. 

Arra is van tippünk, ha egy kicsit egészségesebb változatban készítenéd el a rakott kelt, ezt a nem is olyan bonyolult fogást. Mi most nemcsak a rizst cseréltük ki bulgurra, de hagyományos, sertéshúsos ragu helyett pulykával készítettük el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek