Csak egy vödör jéghideg, mandulás madártej ad neked erőt és mindent lebíró akaratot a szilveszteri buli másnapján

Mindig öröm, ha az embert egy adag hideg madártej várja a hűtőben, de ez sajnos kis eséllyel valósul meg anélkül, hogy korábban valaki el ne készítette volna ezt a kicsit körülményes fogást. Még ha nem is a legegyszerűbb összedoni, azért nagyon érdemes nekiállni, főleg ennek a mandulás változatnak. Most egy olyan receptet hoztunk, amivel teljesen kezdőként is hiba nélkül el tudod készíteni az egyik legfurább magyar–francia desszertet.

A madártej mandulás extra aromák nélkül is tökéletes, de azzal készítve még izgalmas is. Ha a lehető legegyszerűbbre vennéd az év első napjának menüsorát, akkor grillezz egy adag virslit sajttal, olvassz fel pár óra alatt néhány bajor zsömlét, keverj egy kis fehér borsot és mézet a mustárba, és már tálalhatod is a szuper gyors, de mégis kicsit különleges újévi menüt. 

Hidegen a legtökéletesebb.
Hidegen a legtökéletesebb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy evőkanál porcukor
  • 5 tojás
  • 1 liter tej
  • 1 csapott teáskanál (és egy csipet a fehérjéhez)
  • 10 deka kristálycukor
  • 1 főzős vaníliás pudingpor (elhagyható)
  • 1 csapott evőkanál mandulaaroma
  • 1 csésze mandulaszelet
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként a tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd add hozzá a porcukrot, és úgy is adj neki még egy-két percet.

A meleg tejbe kanállal szaggasd bele a habgaluskákat, kis adagokban. Néhány perc főzés elég nekik – szerencsés, ha egy áttetsző fedő alatt főnek, hogy lásd, mikor nőttek meg. Még szebb lesz, ha fagylaltoskanállal adagolod őket, ha pedig inkább mikróban készítenéd, abban is szépen megnőnek.

Ha profi vagy: a tojások sárgáját keverd kissé habosra a cukorral és a sóval, majd önts hozzá egy kevés langyos tejet, majd azonnal keverd simára. Miután összekeverted, lassan öntsd hozzá a már nem túl forró tejet, majd kevergesd kis lángon, amíg kissé besűrűsödik. (Ha még krémesebben  szereted, egy nagy kanál liszttel tovább sűrítheted.)

Ha kezdő vagy: egy zacskó vaníliás pudingport keverj el egy deci meleg tejjel, a cukorral és sóval, és ezzel sűrítsd be a keveréket.

Tálalás előtt, már hidegen keverd el benne a mandulaaromát és friss, pirított mandulaszeletekkel tálald. Ha még sárgább színt szeretnél neki, egy teáskanál kurkumával dobd fel. 

 

 

 

Tökéletes madártej, brilliánsan egyszerűsítve

A nagy kedvenc gyorsan: a habgaluskáknak egy perc sem kell a mikróban a tökéletességhez, így megússzuk a macerát.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A világ legegyszerűbb reggelije egyben a legfinomabb is: pestós tojás

Ha szereted az olasz konyhát, és egy különleges és nagyon ízletes reggelit készítenél, legyen a kezed ügyében néhány kanál pesto és egypár tojás. Más nem is kell ehhez a finomsághoz.

január13., 06:24

Most van rá idő: húsvéti tojáslikőrös madártejtorta egyszerűen

A madártejet hagyományos változatban is imádjuk, de ünnepekkor arra is van idő, hogy egy jó kis tortát dobj össze hasonló ízben.

2020. április14., 13:02

Ezzel fogod leadni a karácsonyi kilókat: thai bazsalikomos csirke

Mindig jó, ha van a tarsolyodban agy csirkés recept, és még jobb, ha az nem a natúr, grillezett csirke rizzsel.

január6., 06:24

Vegán január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Magában is laktató, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

január12., 06:24

Egy isteni recept az újévi fogadalmad könnyű betartásához: mézes-csilis garnéla

Hidegen salátában is finom, melegen párolt zöldségek mellett szolgáld fel, ha pedig gazdaságosabb változatban készítenéd, vágj csíkokra bármilyen halfilét, és azt fűszerezd be!

január5., 06:24

Puha, meleg tejes kifli reggelire – így készítsd el

Tejeskávé mellett, egy kis adag, lágy, sós vajjal egyszerűen verhetetlen.

január15., 06:24

Mustra