Egyszerű, ünnepi vendégváró: parmezános sajtgolyók snidlingbundában

Szeretjük, mert egy kicsit izgalmasabb, mint néhány szelet keksz és sós mogyoró, mégis hamar elkészül, és azok a vendégek is örülnek majd neki, akik nem rajongói az édes vendégváró falatkáknak.

Tálald kekszfalatokon, retek- vagy uborkaszeleteken, mindenhogy kibír néhány órát, sőt akár előző nap is elkészítheted. Snidling helyett forgathatod rózsaborsba, parmezánba és szárított fűszerekbe is, így sokféle változatát készíted el ugyanannak a finomságnak.

Manduladarába forgatva is finom.
Manduladarába forgatva is finom.Fotó: Alleko

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 15 deka túró
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, fehér bors
  • 1 csokor snidling apróra vágva
  • 1 teáskanál langyos méz
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a hozzávalókat egy villával vagy robotgéppel, sózd és borsozd ízlés szerint. Ezek után, ha szeretnéd, fűszerezd szerecsendióval, friss petrezselyemmel, oregánóval vagy tárkonnyal. (Egyféle fűszer bőven elég lesz, de natúr változatban is isteni.) Ezek után forgasd meg az apróra vágott snidlingben, és szúrd fogpiszkálókra vagy színes műanyag pálcákra. Ha van kedved, próbáld ki a juhtúrós és a manduladarába forgatott változatokat is. 

Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt
Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt

Sajtozz nyugodtan, de nem mindegy, melyiket eszed.

Tovább »

Még több recept

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

augusztus7., 06:04

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Villámgyors sajtgolyók gluténmentesen

Gyakorlatilag rántott sajt, de egyszerűbb az elkészítése, és nem folyik szét sütés közben. Gluténmentes recept partifalatkának, főételnek, feltétnek.

március31., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.