Ezzel kínáld meg a vendégeket idén karácsonykor: mandulás tojáslikőr

A tojáslikőrrel egy kicsit ki tudjátok kerülni a desszertkérdést, úgy, hogy közben egy nagyon tipikus ünnepi italt kortyolgattok. A mandulaaromától extra különleges íze lesz, és nagyjából annyira finom, hogy érdemes egyből dupla adagban elkészítened.

Nagyon itatja magát ez a trükkös kis likőr, érdemes vele óvatosnak lenni, mert nem kell sok belőle ahhoz, hogy az emberből előjöjjenek a húszéves sérelmek is karácsony szent napján. Ha a gyerekeket sem akarod kihagyni a jóból, készítsd el nekik a madártej sűrű és finom tejes levét, így ők is kóstolhatnak valamit, ami a ti italotokhoz hasonlít.

 

GettyImages-186852491
kajakiki

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 deci tej
  • 3 deci tejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 0.5 mokkáskanál
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 darab tojássárgája
  • 2.5 deci vodka
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd össze a tejszínt a tejjel, majd mehetnek bele az aromák és a só is. Keverd el a tojásokat a porcukorral, majd vízgőz fölött sűrítsd be a keveréket egy hőálló tálban. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejet és a vodkát, töltsd üvegekbe, és már el is készültél. Két kisebb üvegnyi krémes, mandulás likőr lesz belőle, ami behűtve a legfinomabb. 

Vendégváró és gasztroajándék is lehet, és akár mandulatejből is készítheted. 

kapcsolódó Növényi tejek tesztje: szokjuk a müzliízű kávét
Növényi tejek tesztje: szokjuk a müzliízű kávét

Tönköly, kamut, rizs, zab és szójatejet kóstoltunk kávéval. Csak azért, hogy tudjuk, lehet-e helyettesíteni velük a tejet. Tejeskávéhoz a szója és rizsitalt ajánljuk, a többit sajnos nem erre találták ki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mustra