Idén próbáld ki így a pulykát: fügével és barackkal töltött pulykaszeletek, baconbe tekerve

Csak egy kis csavar és máris milyen jó kis pulykás fogásunk lett! A pulykához nagyon jól illenek a gyümölcsök, és ha gesztenyével már kóstoltad, eljött az ideje a barackos-fügés változatnak is.

Elég hozzá egy adag frissen sült krokett, de ha penge vagy a konyhában, egy kis narancsos-szegfűszeges szószt is készíthetsz mellé egy jó adag aszalt gyümölccsel és egy kevés tejszínnel. Ha inkább a salátára szavaznál, egy adag vérnarancs-rukkola kombó is jól megy hozzá, fehérborecetes-mézes öntettel.

Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.
Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.Fotó: Sarsmis

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiló pulykamell
  • 20 deka aszalt barack
  • 20 deka aszalt füge
  • ízlés szerint a pulykához só, bors, paprika, fokhagymapor
  • 1 deci olívaolaj
  • 25 deka baconszeletek (elhagyható, ha egészségesebb változatban készítenéd)
Recept idők

Elkészítés:

Késsel nyisd ki minél jobban a hússzeleteket, és ha már egyenletes a vastagságuk, fóliával letakarva klopfold meg egy kicsit a őket. Kend meg minden oldalukat az olajból és fűszerekből készült keverékkel.

Vágd vagy gépben aprítsd a gyümölcsöket a lehető legapróbbra, majd egy kicsit sózd meg a tölteléket. (Ha még érdekesebbé tennéd, egy-egy szelet camembert sajtot is tölthetsz a hússzeletekbe.) Terítsd ki a húst, töltsd meg és szorosan tekerd fel, borítsd be a szalonnaszeletekkel, majd tűzd meg fogpiszkálóval. Süsd a húsokat aranybarnára grillen vagy forró olajban. 

 

Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen
Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen

Olyan különleges fogás lesz belőle, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha egy kis gesztenyés krumplipürével és fekete borsos gyümölcsraguval tálalod.

Tovább »

Még több recept

Legalább kétféle sajttal érdemes készítened ezt a zöldséges pitét

Kis adagokban előételként, egyben sütve könnyű vacsoraként tálalhatod ezt az egyszerű pitét, amihez jól illik egy füstös-paprikás szósz, de egy aszalt gyümölcsös erdeigomba-ragu is.

szeptember27., 06:04

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

szeptember27., 06:04

A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

szeptember25., 06:04

Maradt egy kis pulyka az ünnepekről? Az orosz hússaláta pulykasültből is finom!

Az egészből egy izgalmas, zöldséges vacsora lesz, amit egy-agy adag jó kis fűszeres majonéz fog össze.

2019. december24., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.