Idén próbáld ki így a pulykát: fügével és barackkal töltött pulykaszeletek, baconbe tekerve

Csak egy kis csavar és máris milyen jó kis pulykás fogásunk lett! A pulykához nagyon jól illenek a gyümölcsök, és ha gesztenyével már kóstoltad, eljött az ideje a barackos-fügés változatnak is.

Elég hozzá egy adag frissen sült krokett, de ha penge vagy a konyhában, egy kis narancsos-szegfűszeges szószt is készíthetsz mellé egy jó adag aszalt gyümölccsel és egy kevés tejszínnel. Ha inkább a salátára szavaznál, egy adag vérnarancs-rukkola kombó is jól megy hozzá, fehérborecetes-mézes öntettel.

Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.
Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.Sarsmis

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiló pulykamell
  • 20 deka aszalt barack
  • 20 deka aszalt füge
  • ízlés szerint a pulykához só, bors, paprika, fokhagymapor
  • 1 deci olívaolaj
  • 25 deka baconszeletek (elhagyható, ha egészségesebb változatban készítenéd)
Recept idők

Elkészítés:

Késsel nyisd ki minél jobban a hússzeleteket, és ha már egyenletes a vastagságuk, fóliával letakarva klopfold meg egy kicsit a őket. Kend meg minden oldalukat az olajból és fűszerekből készült keverékkel.

Vágd vagy gépben aprítsd a gyümölcsöket a lehető legapróbbra, majd egy kicsit sózd meg a tölteléket. (Ha még érdekesebbé tennéd, egy-egy szelet camembert sajtot is tölthetsz a hússzeletekbe.) Terítsd ki a húst, töltsd meg és szorosan tekerd fel, borítsd be a szalonnaszeletekkel, majd tűzd meg fogpiszkálóval. Süsd a húsokat aranybarnára grillen vagy forró olajban. 

 

kapcsolódó Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen
Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen

Olyan különleges fogás lesz belőle, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha egy kis gesztenyés krumplipürével és fekete borsos gyümölcsraguval tálalod.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vajjal sült pulykamell – ebben minden kedvenc zöldfűszered felhasználhatod

Egy kevés vaj mindegyik húsfélének jót tesz, miért lenne a pulyka kivétel? Tálald szendvicsben, főzelékek mellett vagy friss saláta tetején.

2021. június8., 12:52

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Ez a nyári pulykaburger kapros joghurttal és csípős szósszal lesz a legfinomabb

Mi szeretünk mindent, ami finom és gyorsan elkészül, ezért rajongjuk ezt a könnyű pulykaburgert, ami hamburgerzsömlében és kalácsba töltve is nagyon finom.

2021. július19., 10:24

Itt a vegán január: dobj össze egy isteni, olaszos tésztasalátát!

Ha vegán fogás, akkor legyen finom és laktató, mert nem érünk rá egy óra múlva is enni – ezt valljuk mi.

január11., 06:20

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Mustra