Idén próbáld ki így a pulykát: fügével és barackkal töltött pulykaszeletek, baconbe tekerve

Csak egy kis csavar és máris milyen jó kis pulykás fogásunk lett! A pulykához nagyon jól illenek a gyümölcsök, és ha gesztenyével már kóstoltad, eljött az ideje a barackos-fügés változatnak is.

Elég hozzá egy adag frissen sült krokett, de ha penge vagy a konyhában, egy kis narancsos-szegfűszeges szószt is készíthetsz mellé egy jó adag aszalt gyümölccsel és egy kevés tejszínnel. Ha inkább a salátára szavaznál, egy adag vérnarancs-rukkola kombó is jól megy hozzá, fehérborecetes-mézes öntettel.

Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.
Baconbe is tekerheted, bundában is sütheted.Sarsmis

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kiló pulykamell
  • 20 deka aszalt barack
  • 20 deka aszalt füge
  • ízlés szerint a pulykához só, bors, paprika, fokhagymapor
  • 1 deci olívaolaj
  • 25 deka baconszeletek (elhagyható, ha egészségesebb változatban készítenéd)
Recept idők

Elkészítés:

Késsel nyisd ki minél jobban a hússzeleteket, és ha már egyenletes a vastagságuk, fóliával letakarva klopfold meg egy kicsit a őket. Kend meg minden oldalukat az olajból és fűszerekből készült keverékkel.

Vágd vagy gépben aprítsd a gyümölcsöket a lehető legapróbbra, majd egy kicsit sózd meg a tölteléket. (Ha még érdekesebbé tennéd, egy-egy szelet camembert sajtot is tölthetsz a hússzeletekbe.) Terítsd ki a húst, töltsd meg és szorosan tekerd fel, borítsd be a szalonnaszeletekkel, majd tűzd meg fogpiszkálóval. Süsd a húsokat aranybarnára grillen vagy forró olajban. 

 

kapcsolódó Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen
Miért ne ehetnénk ünnepi fogást hétköznap? Vörösboros pulykacomb egyszerűen

Olyan különleges fogás lesz belőle, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha egy kis gesztenyés krumplipürével és fekete borsos gyümölcsraguval tálalod.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Citromos pulykamell

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

2021. június10., 10:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Mustra