Egy könnyű halas fogás: Tonhalfasírtok articsókás capresével, friss olasz fűszerekkel

Jól fog esni egy nehéz malacsültes-töltött káposztás nap után az ünnepek között egy ilyen könnyű fogás vacsorára, aminek alig van szénhidráttartalma, mégsem tűnik egy kompromisszumos, ízek nélküli, extradiétás vacsorának. Merthogy nem is az, hanem egy jó kis fűszeres, de könnyű fogás.

Egyszerű fasírtok, krémes mozzarella, rengeteg friss koktélparadicsom, és persze az articsóka, amitől az egész különleges lesz. Benne van a hal, ami ünnepekkor kötelező, kicsit izgalmasabb is, mint egy hagyományos, sült halas fogás, miközben tulajdonképpen akár nyár közepén is simán befalnánk vacsorára.

Egy kis olívaolajjal és balzsamecettel a legfinomabb.
Egy kis olívaolajjal és balzsamecettel a legfinomabb.knape

Hozzávalók 2 személyre

A fasírtokhoz

  • 2 doboz olajos tonhalkonzerv lecsöpögtetve
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 mokkáskanál mustár és majonéz
  • 1 evőkanál újhagyma zöldje és petrezselyem apróra vágva

A salátához

  • 2 marék rukkola
  • 20 deka mozzarella
  • 1 nagy bögre koktélparadicsom
  • 1 evőkanál bazsamecet
  • 1 üveg articsóka olajban
  • ízlés szerint só és bors
  • a tálaláshoz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom és oregánó
Recept idők

A saláta összetevőt vágd egy-egy tányérra és ízesítsd sóval, borssal és a balzsamecettel, majd szórd rájuk a friss fűszereket. A fasírthoz a legegyszerűbb, ha az összetevőket egy aprítógépbe teszed annyi morzsával, amennyit felvesz, vagyis amivel könnyen formázható lesz. Süsd meg forró olajban, és mehetnek langyosan a salátakeverék mellé. Szuper olaszos, fűszeres fogás lesz belőle. Ha marad másnapra néhány fasírt, pirítsd meg egy zsömle két oldalát kevés fokhagymás olívaolajban, kend meg majonézzel, és készíts belőle szendvicset jó sok zöldséggel. 

 

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Ez a gombás-tonhalas quiche tökéletes hétvégi reggeli lesz

Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.

2021. március7., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

2021. február25., 06:00

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek