Ezzel biztos lesz a siker: gyors és egyszerű harcsapaprikás túrós csuszával

Éves halfogyasztásunk legnagyobb része karácsony körül fogy el, pedig ez a szupergyors és egyszerű paprikás akár a hétköznapok egy-egy tartalmas ebédje, vacsorája is lehetne. Az pedig már tényleg a gasztroistenek ajándéka, hogy ennyire jól illik hozzá a másik kedvencünk, a túrós csusza.

Az a legjobb benne, hogy szuper magyaros fogás, amit akár ünnepekkor is tálalhatsz, mert nem olyan nehéz, tartalmas étel, mint, mondjuk, egy nagy adag marhasült, krumplival. Vegáknak kínáld a csuszát tejföllel és túróval, húsevőknek a finom, paprikás, hagymás szószban főtt halat, egy nagy adag tejföllel és friss petrezselyemmel megszórva.

Nem csak ünnepekkor finom.
Nem csak ünnepekkor finom.vichie81

Hozzávalók 3 személyre:

  • 50 deka harcsafilé (ízlés szerinti darabokra vágva)
  • 1-1 darab apróra vágva vöröshagyma, TV-paprika, zöldpaprika, paradicsom
  • 1 nagy evőkanál libazsír
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél pohár tejföl (ha tejfölösen szereted, mehet bele az egész)
  • 3-4 evőkanál liszt (a forgatáshoz és egy evőkanál a sűrítéshez)
  • 1 nagy evőkanál fűszerpaprika

A csuszához

  • 30 deka csuszatészta
  • 15 deka túró
  • 10 deka füstölt húsos szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be a halszeleteket egy kicsit, majd forgasd meg lisztben, utána süsd a zsiradékon minkét oldalukat 2-3 percig. Az apróra vágott zöldségeket dobd a visszamaradt, forró zsiradékba, adj nekik úgy 8-10 percet. Ezek után jöhet a keverékhez fűszerpaprika, öntsd fel 4 deci vízzel. Ha a keverék felmelegedett, mehetnek bele a halszeletek még kb. 5-10 percre, addig keverd el a tejfölt a liszttel, a legvégén pedig sűrítsd be vele a keveréket. (Egy kicsit kanalazz át a telfölbe a forró léből, és a már langyos tejfölös liszt kerüljön a paprikásba, így nem lesz csomós.) Ha már nem forró a paprikásod, kóstold meg, majd sózd, borsozd ízlés szerint. 

A csuszához piríts egy kis föstölt szalonnát, forgasd meg benne a frissen főtt csuszatésztát, majd jöhet a túró, azzal szintén keverd el. 

kapcsolódó Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz!
Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz!

A magyar gasztronómia egyik legmegosztóbb kérdését tesszük föl. Szavazz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Mustra