Ezzel biztos lesz a siker: gyors és egyszerű harcsapaprikás túrós csuszával

Éves halfogyasztásunk legnagyobb része karácsony körül fogy el, pedig ez a szupergyors és egyszerű paprikás akár a hétköznapok egy-egy tartalmas ebédje, vacsorája is lehetne. Az pedig már tényleg a gasztroistenek ajándéka, hogy ennyire jól illik hozzá a másik kedvencünk, a túrós csusza.

Az a legjobb benne, hogy szuper magyaros fogás, amit akár ünnepekkor is tálalhatsz, mert nem olyan nehéz, tartalmas étel, mint, mondjuk, egy nagy adag marhasült, krumplival. Vegáknak kínáld a csuszát tejföllel és túróval, húsevőknek a finom, paprikás, hagymás szószban főtt halat, egy nagy adag tejföllel és friss petrezselyemmel megszórva.

Nem csak ünnepekkor finom.
Nem csak ünnepekkor finom.Fotó: vichie81

Hozzávalók 3 személyre:

  • 50 deka harcsafilé (ízlés szerinti darabokra vágva)
  • 1-1 darab apróra vágva vöröshagyma, TV-paprika, zöldpaprika, paradicsom
  • 1 nagy evőkanál libazsír
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél pohár tejföl (ha tejfölösen szereted, mehet bele az egész)
  • 3-4 evőkanál liszt (a forgatáshoz és egy evőkanál a sűrítéshez)
  • 1 nagy evőkanál fűszerpaprika

A csuszához

  • 30 deka csuszatészta
  • 15 deka túró
  • 10 deka füstölt húsos szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be a halszeleteket egy kicsit, majd forgasd meg lisztben, utána süsd a zsiradékon minkét oldalukat 2-3 percig. Az apróra vágott zöldségeket dobd a visszamaradt, forró zsiradékba, adj nekik úgy 8-10 percet. Ezek után jöhet a keverékhez fűszerpaprika, öntsd fel 4 deci vízzel. Ha a keverék felmelegedett, mehetnek bele a halszeletek még kb. 5-10 percre, addig keverd el a tejfölt a liszttel, a legvégén pedig sűrítsd be vele a keveréket. (Egy kicsit kanalazz át a telfölbe a forró léből, és a már langyos tejfölös liszt kerüljön a paprikásba, így nem lesz csomós.) Ha már nem forró a paprikásod, kóstold meg, majd sózd, borsozd ízlés szerint. 

A csuszához piríts egy kis föstölt szalonnát, forgasd meg benne a frissen főtt csuszatésztát, majd jöhet a túró, azzal szintén keverd el. 

Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz!
Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz!

A magyar gasztronómia egyik legmegosztóbb kérdését tesszük föl. Szavazz!

Tovább »

Még több recept

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

július13., 06:04

Kevés munkával szeretnél isteni desszertet? Ez a gesztenyetorta meggyel biztos siker lehet!

Ha karácsony, akkor gesztenye, ha gesztenye, akkor süti, ha süti, akkor nem akarunk vele sokat vesződni, de legyen látványos és finom. Tádám!

2019. december18., 12:31

Sárgabarackfagyi kókusztejjel – egy kis mentaszörppel még finomabb

Ha kehelyben készíted, szuper mellette egy gombóc étcsoki, a narancsos hab és egy kevés csokiöntet a tetején.

július11., 06:04

Egy szuper süti az ünnepekre: narancsos mézeskalácstorta gyömbéres-konyakos töltelékkel

Ha lenne a karácsonynak hivatalos desszertje, az egészen biztosan valami ehhez hasonló, mézeskalácsfűszeres, narancsos, habos édesség lenne, pedig még igazi mézeskalács sincs benne.

2019. december20., 12:04

Red velvet sütinyalókák fehér csokival – ezt a gyerekek is szívesen segítenek majd összedobni

Íme a vörös bársony torta egyszerű, vendégváró változatban!

2019. december17., 10:42

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.