Ezzel biztos lesz a siker: gyors és egyszerű harcsapaprikás túrós csuszával

Éves halfogyasztásunk legnagyobb része karácsony körül fogy el, pedig ez a szupergyors és egyszerű paprikás akár a hétköznapok egy-egy tartalmas ebédje, vacsorája is lehetne. Az pedig már tényleg a gasztroistenek ajándéka, hogy ennyire jól illik hozzá a másik kedvencünk, a túrós csusza.

Az a legjobb benne, hogy szuper magyaros fogás, amit akár ünnepekkor is tálalhatsz, mert nem olyan nehéz, tartalmas étel, mint, mondjuk, egy nagy adag marhasült, krumplival. Vegáknak kínáld a csuszát tejföllel és túróval, húsevőknek a finom, paprikás, hagymás szószban főtt halat, egy nagy adag tejföllel és friss petrezselyemmel megszórva.

Nem csak ünnepekkor finom.
Nem csak ünnepekkor finom.vichie81

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka harcsafilé (ízlés szerinti darabokra vágva)
  • 1-1 darab apróra vágva vöröshagyma, TV-paprika, zöldpaprika, paradicsom
  • 1 nagy evőkanál libazsír
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél pohár tejföl (ha tejfölösen szereted, mehet bele az egész)
  • 3-4 evőkanál liszt (a forgatáshoz és egy evőkanál a sűrítéshez)
  • 1 nagy evőkanál fűszerpaprika

A csuszához

  • 30 deka csuszatészta
  • 15 deka túró
  • 10 deka füstölt húsos szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be a halszeleteket egy kicsit, majd forgasd meg lisztben, utána süsd a zsiradékon minkét oldalukat 2-3 percig. Az apróra vágott zöldségeket dobd a visszamaradt, forró zsiradékba, adj nekik úgy 8-10 percet. Ezek után jöhet a keverékhez fűszerpaprika, öntsd fel 4 deci vízzel. Ha a keverék felmelegedett, mehetnek bele a halszeletek még kb. 5-10 percre, addig keverd el a tejfölt a liszttel, a legvégén pedig sűrítsd be vele a keveréket. (Egy kicsit kanalazz át a telfölbe a forró léből, és a már langyos tejfölös liszt kerüljön a paprikásba, így nem lesz csomós.) Ha már nem forró a paprikásod, kóstold meg, majd sózd, borsozd ízlés szerint. 

A csuszához piríts egy kis föstölt szalonnát, forgasd meg benne a frissen főtt csuszatésztát, majd jöhet a túró, azzal szintén keverd el. 

Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz! Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz!

A magyar gasztronómia egyik legmegosztóbb kérdését tesszük föl. Szavazz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek