Kevés kalória, rengeteg íz: rumos erdeigyümölcs-zselé mentával

Ez a zselé izgalmas, de pofonegyszerű fogás – tökéletes egy tartalmas ebéd után. Egy-egy szép pohárban vagy kehelyben gyönyörűen néznek ki a karácsonyi asztalon is, és tökéletes, ha nem szeretnétek nehéz és bonyolult desszertekkel garantálni magatoknak a délutáni szunyókálást. Friss, rumos, izgalmas, mi nagyon szeretjük!

Ananászon kívül bármilyen gyümölccsel tökéletes, akár vaníliás eperzselét is készíthetsz, ha az jobban tetszik. Az ananász viszont kinyírja a zselatint, azt edd inkább grillezve köretként vagy egy finom gyümölcssalátában. 

 

Látványnak sem rossz.
Látványnak sem rossz.Fotó: iko636

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1,5 deci erdeigyümölcs-szirup
  • 2 nagy evőkanál erdeigyümölcs-keverék (lehet fagyasztott is)
  • fél deci rum
  • 1 zacskó zselatin
  • 2 deci víz
  • a tálaláshoz friss mentalevelek
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsszirupot keverd össze a vízzel és a rummal, majd kezdd melegíteni. Közben áztasd be a zselatint. Amikor már forró a keverék, add hozzá, várd meg, hogy elkeveredjen. Ekkor mehet a poharak aljára 1-1 kanál erdei gyümölcs, majd rá a meleg keverék. Néhány óra alatt megszilárul a hűtőben, ekkor mehetnek rá a friss mentalevelek. 

(Azért olvasd el, mit ír a zselatn zacskója, ebből is többféle van, ha nagyobbat vettél, lehet, hogy elég lesz a fele is. )

Haladó változatban vaníliás főzött krémmel rétegezheted, a rumot pedig vörösborral is helyettesítheted. 

 

 

 

Minden, amit eddig nem tudott a rumról
Minden, amit eddig nem tudott a rumról

Drága rumokat kóstoltunk, hogy megértsük, miért hülyeség a rumos kóla.

Tovább »

Még több recept

Bogyósgyümölcs-crumble – ehhez nem kell mesterszakácsnak lenned

A crumble, vagyis a morzsasüti egy pofonegyszerű angol édesség, aminek lényege az, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Rendkívül ronda desszert, de pont így szeretjük.

február9., 09:20

Diós pohárkrém eperszósszal – így lesz még több egészséges magféle az asztalodon

A dió és az eper majdnem a legjobb barátok, ebben az édes, diós desszertben is jól elfér egymás mellett az olajos magvak aromája és a savanykás eperpüré. Ha természetes édesítővel készíted, még a felszívódása miatt sem kell aggódnod.

március15., 06:00

Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

augusztus9., 06:04

Meggyes gesztenyegolyók – egészséges finomság 3 összetevőből

Nem csalás, nem ámítás, nem szemfényvesztés! Az egyetlen trükk, hogy édesített gesztenyét kell venni, amiből ma már kapható light, vagyis cukormentes változat is. Úgyhogy helló, lusta életmódváltók, imádni fogjátok ezt a minimálédességet!

február8., 09:20

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

augusztus7., 06:04

Palacsinta lime-mal és kókusszal – így lesz a vegán desszert a húsfogyasztók kedvence is

Ehhez a palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat.

március18., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.