Kevés kalória, rengeteg íz: rumos erdeigyümölcs-zselé mentával

Ez a zselé izgalmas, de pofonegyszerű fogás – tökéletes egy tartalmas ebéd után. Egy-egy szép pohárban vagy kehelyben gyönyörűen néznek ki a karácsonyi asztalon is, és tökéletes, ha nem szeretnétek nehéz és bonyolult desszertekkel garantálni magatoknak a délutáni szunyókálást. Friss, rumos, izgalmas, mi nagyon szeretjük!

Ananászon kívül bármilyen gyümölccsel tökéletes, akár vaníliás eperzselét is készíthetsz, ha az jobban tetszik. Az ananász viszont kinyírja a zselatint, azt edd inkább grillezve köretként vagy egy finom gyümölcssalátában. 

 

Látványnak sem rossz.
Látványnak sem rossz.Fotó: iko636

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1,5 deci erdeigyümölcs-szirup
  • 2 nagy evőkanál erdeigyümölcs-keverék (lehet fagyasztott is)
  • fél deci rum
  • 1 zacskó zselatin
  • 2 deci víz
  • a tálaláshoz friss mentalevelek
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsszirupot keverd össze a vízzel és a rummal, majd kezdd melegíteni. Közben áztasd be a zselatint. Amikor már forró a keverék, add hozzá, várd meg, hogy elkeveredjen. Ekkor mehet a poharak aljára 1-1 kanál erdei gyümölcs, majd rá a meleg keverék. Néhány óra alatt megszilárul a hűtőben, ekkor mehetnek rá a friss mentalevelek. 

(Azért olvasd el, mit ír a zselatn zacskója, ebből is többféle van, ha nagyobbat vettél, lehet, hogy elég lesz a fele is. )

Haladó változatban vaníliás főzött krémmel rétegezheted, a rumot pedig vörösborral is helyettesítheted. 

 

 

 

Minden, amit eddig nem tudott a rumról
Minden, amit eddig nem tudott a rumról

Drága rumokat kóstoltunk, hogy megértsük, miért hülyeség a rumos kóla.

Tovább »

Még több recept

Ez a marharagu nálunk klassz, zöldséges gombócokkal lett még tartalmasabb

Nemcsak gazdagabb, de finomabb is ez a ragu ezekkel az egyszerűen összedobható gombócokkal, amik segítenek abban, hogy megúszd a köretproblémát. Savanyított céklával, friss, kovásszal készült kenyérrel a legfinomabb.

október28., 06:08

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Ez a gyors gombaszósz húsok és tészták mellett is remek

Erdei gombákkal, maradék portobellóval, még inkább vargányával lesz finom ez a fogás, amit tészták tetején, grillezett cukkini és padlizsán mellett, húsok tetején és zöldséges bulgurral is tálalhatsz. Visz mindent, még egy gyors vajas pirítós tetején, néhány karika olvadt mozzarellával is kiváló.

október25., 06:04

Egy tartalmas, angol karácsonyi desszert: mince pie

Nincs benne darált hús, csak rengeteg finom gyümölcs és fűszerek.

2019. november22., 12:04

Palacsinta lime-mal és kókusszal – így lesz a vegán desszert a húsfogyasztók kedvence is

Ehhez a palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat.

március18., 06:00

Ezt a 4 összetevős, sütőtökös brownie-t akár a gyerekekkel is összedobhatod

Na majd biztos mi nem oldjuk meg, hogy az érkező sütőtökszezonban ne legyen az asztalon valami egészségesnek gondolt édesség, amit néhány perc alatt dobhatunk össze. Klassz gyerekbarát fogás, főleg azt alapul véve, hogy ha nem velük készül, a kicsik nem tudják majd, hogy tök is van benne. A tetejére olvasztott csokival, mandulával, vagy akár szarvasgombaolajjal teheted még izgalmasabbá.

október25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.