Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Ha a hagyományos hamburgerhúsokat szeretnéd helyettesíteni, a babpogácsa kiváló választás. Viszonylag semleges íze miatt sokféleképpen fűszerezhető, és nagyon jól illik hozzá az aromás cheddar és a barbecue-szósz.

Ma is megmentettél egy állatot.
Ma is megmentettél egy állatot.Fotó: coldsnowstorm

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 deka vörösbabkonzerv
  • 1 kisebb csésze zsemlemorzsa
  • 1 kis kanálnyi fokhagymapor
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál ketchup
  • ízlés szerint barbecue-szósz
  • 2 savanyú uborka felszeletelve
  • 2 evőkanál ropogós sülthagyma-kockák (nagyáruházakban kapható)
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 2 hamburgerzsömle
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a babpogácsákat egy aprítógépben. Ehhez keverd össze a babot, a zsemlemorzsát, fokhagymaport, ketchupot, sót és borsot, illetve ha van otthon friss petrezselyem, abból is mehet bele. Süsd meg őket bő olajban néhány perc alatt. 

A zsömléket pirítsd meg a grillen, majd tölsd meg őket a vega fasírtokkal, a szósszal, a sajttal és a zöldségekkel. 

Egyszerű, de nagyszerű: tökéletes hamburger a grillről
Egyszerű, de nagyszerű: tökéletes hamburger a grillről

Még nem késő megcsinálni életed hamburgerét. Lépésről lépésre mutatjuk be, mit kell tenned.

Tovább »

Még több recept

Percek alatt isteni desszert: mákosguba-kelyhek narancsos vaníliaöntettel

Ezeket a finom, kicsit karácsonyi hangulatú desszerteket néhány perc alatt el tudod készíteni, és akkor sem lesz semmi bajuk, ha néhány órát állnak a hűtőben.

november20., 12:04

Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

...De azért vajas pirítóssal is lecsúszik.

november19., 09:24

Könnyű karácsonyi főétel: aszalt gyümölcsös gombafasírtok gránátalmás burgonyasalátával

Hálás lesz a gyomrod egy-egy ilyen könnyű fogásért az ünnepekkor a sok malac, gesztenyés pulyka, töltött káposzta és halászlé után.

november20., 11:24

A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Ünnepnap a vegáknak és azoknak, akik gyakrabban ennének valami egészségeset.

október24., 09:20

Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Úgyhogy itt egy szupergyors gesztenyepüré, hogy maradjon idő minden másra is.

november15., 12:04

Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves

Ez a tárkonyos, tejszínes halleves egy kis citromhéjjal egy kis tengerparthangulatot hoz a karácsonyi asztalra.

november18., 10:44

Mustra