Tejszínnel és vargányával könnyű megszeretni a kelkáposztát

Ha az ember a köreteken gondolkodik, mondjuk, a vacsora mellé, a kelkáposzta valahogy nem kerül be az első egymillióba. Legalábbis mostanáig így volt, de tejszínnel, vajjal és egy adag aromás vargányával azért már egészen más a helyzet.

A kelkáposzta nem a legnépszerűbb zöldségünk, de lehet, hogy csak azért, mert eddig nem sűrűn ettük krémes tejszínes vajban vargányával. Ezt a zöldséget ráadásul gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, így érdemes minél többet enni belőle. 

Húsok mellett és tojással is príma.
Húsok mellett és tojással is príma.nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 fej kelkáposzta csíkokra vágva
  • 1 csésze vargánya
  • 2 deci tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors, majoranna
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg a vajat, majd párold meg benne a kelkáposztát. 5-10 perc után add hozzá a gombát és a fűszereket, majd adj neki még legalább ugyanennyi időt. Amikor már majdnem kész, mehet hozzá annyi tejszín, amennyit felvesznek a zöldségek. Ha véletlenül túl sokat adtál hozzá, önts mellé úgy 2 deci tejben elkevert étkezési keményítőt és így krémes, tejszínes főzeléked lesz az aromás gombából és a kelkáposztából. Húsok mellett és tükörtojással is finom. 

kapcsolódó Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk!
Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk!

Egy portugál specialitást, egy karácsonyi klasszikust és egy ázsiai partikaját találsz eheti válogatásunkban.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

szeptember25., 11:24

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

A grillezett sajtokat ezzel a kalóriaszegény gombasalátával szeretjük a legjobban

Egy-egy szelet sós halloumi mellett nagyon finom a grillezett nektarin, de ha nem vagy éppen az édes-sós kombinációk rajongója, próbáld ki ezzel az egyszerű, gombás körettel, amiben alig van kalória, mégis klasszul eltelít.

február14., 06:00

Mustra