Tejszínnel és vargányával könnyű megszeretni a kelkáposztát

Ha az ember a köreteken gondolkodik, mondjuk, a vacsora mellé, a kelkáposzta valahogy nem kerül be az első egymillióba. Legalábbis mostanáig így volt, de tejszínnel, vajjal és egy adag aromás vargányával azért már egészen más a helyzet.

A kelkáposzta nem a legnépszerűbb zöldségünk, de lehet, hogy csak azért, mert eddig nem sűrűn ettük krémes tejszínes vajban vargányával. Ezt a zöldséget ráadásul gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, így érdemes minél többet enni belőle. 

Húsok mellett és tojással is príma.
Húsok mellett és tojással is príma.nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 fej kelkáposzta csíkokra vágva
  • 1 csésze vargánya
  • 2 deci tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors, majoranna
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg a vajat, majd párold meg benne a kelkáposztát. 5-10 perc után add hozzá a gombát és a fűszereket, majd adj neki még legalább ugyanennyi időt. Amikor már majdnem kész, mehet hozzá annyi tejszín, amennyit felvesznek a zöldségek. Ha véletlenül túl sokat adtál hozzá, önts mellé úgy 2 deci tejben elkevert étkezési keményítőt és így krémes, tejszínes főzeléked lesz az aromás gombából és a kelkáposztából. Húsok mellett és tükörtojással is finom. 

Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk! Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk!

Egy portugál specialitást, egy karácsonyi klasszikust és egy ázsiai partikaját találsz eheti válogatásunkban.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombapörkölt baconnel, a legegyszerűbben – friss, kovászos kenyérrel tunkold ki!

Ha húsmentes napot tartanál, vagy épp egy nagy adag gombához jutottál hozzá akciósan, dobd össze ezt a gyors zöldségpörköltet, nem fogod megbánni. Baconnel és anélkül is finom, maximum előző változatban nem vegetáriánus. Galuskával, gnoccival, tésztával is remek, főleg, ha egy nagy kanál hideg tejföl is kerül a tetejére.

2021. november16., 09:24

Ez a gyors, gombás csirke a vargányától és egy kevés citromhéjtól lesz igazán isteni

A vargánya a gombák között az egyik legfinomabb – ha van esély rá, hogy hozzájutsz, mindenképpen szerezz be belőle egy adagot. Tökéletes párolt kelkáposzta mellett köretként tejszínnel, krémlevesként és persze hogy ebben a csirkés fogásban is. Ha mégsem találsz a boltokban az aromás fajtából, akkor bármelyik gomba remek lesz ehhez a fogáshoz.

2021. március24., 10:44

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Krémes, fűszeres gombapástétom – fekete olívát is karikázz a kenyérszeletekre

Valamiért ez a remek gombás fogás nagyon finom néhány karika fekete olívával és pár apró kockára vágott, aszalt paradicsommal. A kesernyés és édeskés ízek klasszul kiegészítik az erdei gombák aromáját.

2021. szeptember7., 12:52

Tejfölös erdeigomba-ragu – tárkonnyal és citrommal lesz a legfinomabb

Egy adag vegetáriánus finomság, ami nyáron a legfinomabb, mert ebben az időszakban egyébként sem vágyunk nehéz ételekre. Ha te is így vagy vele, dobd össze ezt a gyors ragut, és tálald snidlinges-bazsalikomos rizzsel.

2021. augusztus5., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek