Tejszínnel és vargányával könnyű megszeretni a kelkáposztát

Ha az ember a köreteken gondolkodik, mondjuk, a vacsora mellé, a kelkáposzta valahogy nem kerül be az első egymillióba. Legalábbis mostanáig így volt, de tejszínnel, vajjal és egy adag aromás vargányával azért már egészen más a helyzet.

A kelkáposzta nem a legnépszerűbb zöldségünk, de lehet, hogy csak azért, mert eddig nem sűrűn ettük krémes tejszínes vajban vargányával. Ezt a zöldséget ráadásul gazdag vitamintartalma miatt immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatású élelmiszerként tartják számon, így érdemes minél többet enni belőle. 

Húsok mellett és tojással is príma.
Húsok mellett és tojással is príma.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 fej kelkáposzta csíkokra vágva
  • 1 csésze vargánya
  • 2 deci tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors, majoranna
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg a vajat, majd párold meg benne a kelkáposztát. 5-10 perc után add hozzá a gombát és a fűszereket, majd adj neki még legalább ugyanennyi időt. Amikor már majdnem kész, mehet hozzá annyi tejszín, amennyit felvesznek a zöldségek. Ha véletlenül túl sokat adtál hozzá, önts mellé úgy 2 deci tejben elkevert étkezési keményítőt és így krémes, tejszínes főzeléked lesz az aromás gombából és a kelkáposztából. Húsok mellett és tükörtojással is finom. 

Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk!
Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk!

Egy portugál specialitást, egy karácsonyi klasszikust és egy ázsiai partikaját találsz eheti válogatásunkban.

Tovább »

Még több recept

Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk.

2019. november8., 09:20

Reggeli egészségesebb változatban: zabkorpás gofri banánnal és mogyoróvajjal

Ugyanolyan klassz, reggeli gofri kerül az asztalra, de rosttartalma miatt hosszú távon azért több előnye is lehet. Ha mogyoróvajjal és banánnal készíted, egy szelet is garantáltan eltelít délig.

január22., 09:20

Te is rajongod a rakott karfiolt? Mutatjuk, hogyan készítsd el pulykahúsból!

Nem lesz ebben semmi nehézség, egy jó kis rakott fogás könnyű változatát készítjük el.

január17., 11:20

Fahéjas, töltött padlizsán – könnyű, húsmentes fogás különleges fűszerekkel

Bulgurral készítjük, így minden életmódváltó és vega kedvence lehet.

január17., 12:00

Egy különleges főzelék virslivel: karalábéfőzelék kókusztejjel és sajttal sült virslivel

A főzelékeket nehezen próbáljuk ki újra a lisztes, menzás változatok után, pedig egy kis tejszínnel, friss fűszerekkel nagyon finom kísérői lehetnek a legegyszerűbb húsoknak is. Erre hoztunk most egy példát!

január1., 11:18

Senki nem veszi majd észre a trükköt: egészséges kókuszgolyó zabpehellyel és zabkorpával

Egy kis kókuszgolyó szuper, ha vendégek jönnek, és ha ráadásul egészséges változatban készül, akkor sem lesz lelkiismeret-furdalásod, ha időnként rájársz a buli utáni maradékra.

január22., 10:40

Mustra