A guacamole nem csak tortillacsipsszel finom

Az avokádó frissessége úgy ellenőrizhető, hogy ha a pici szárát leveszed és megnézed, milyen színű a gyümölcs alatta. Ha a színe még zöldes és nem barna, akkor vagy jó időben, főleg, ha már kissé megpuhult az avokádód. Ilyenkor a legfinomabb belőle a guacamole.

Ha éppen avokádót ennél, de úgy érzed, hogy még nem elég érett, akkor fóliába tekerve néhány percig tedd alacsony hőfokon a sütőbe, így nagyjából 15 perc után már jóval érettebb lesz, mint azelőtt. Nem árt neki a fagyasztás sem – héjastul, egy zárható tasakban nyugodtan fagyaszthatod, majd felengedés után is tökéletes mártogatós készülhet belőle. Ez a gyümölcs ráadásul nagyon egészséges: hatékonyan csökkenti a káros koleszterin szintjét a szervezetünkben.

Lime helyett megteszi a citrom is.
Lime helyett megteszi a citrom is.Juanmonino

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab puha avokádó
  • 1 darab paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 negyed vöröshagyma
  • 1 csokor koriander
  • 1 darab jalapeno
  • 1 lime leve és héja
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Pépesítsd az avokádót, majd add hozzá a nagyon apróra vágott paradicsomokat, illetve a szintén apróra vágott hagymákat. Ha szereted a csípőset, akkor a jalapeno paprikát is (ami konzerv változatban is illik bele). Ha nem találsz jalapenót, akkor cayenne-bors és füstölt paprikapor is tökéletes hozzá. Ízesítsd sóval és jó sok borssal, majd add hozzá a lime levét és a lereszelt héját.

Ezek után jön a friss koriander, és ha véletlenül van otthon petrezselyem, azt se se hagyd ki. Ennek a színes, rusztikus és nagyon fűszeres keveréknek is jól áll, ha néhány órát pihen a hűtőben.

Ha tortillacsipsszel már meguntad, dobj egy tortillalapra egy kis fűszeres vörösbabot, tejfölt és avokádókrémet, így tökéletes vega ebédet vihetsz másnap a munkahelyedre. Sűrű, bajor zsömlével, sajtkrémmel és füstöltlazac-szeletekkel is próbáld ki.

Így válassz tökéletes avokádót! Így válassz tökéletes avokádót!

A szépség ebben az esetben sem minden.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Fehérbabos avokádósaláta friss kaporral és citrommal

Natúr sült húsok és grillezett sajtok mellett is nagyon finom ez a gyors saláta, aminek akkor sem lesz semmi baja, ha egy napot áll a hűtőben, úgyhogy a legjobb, ha egyből két adagot készítesz belőle.

2021. augusztus16., 12:24

Avokádó-garnéla tostadas – néhány csepp lime-mal lesz igazán finom

Ez a tortillalapokba töltött gyors fogás jó eséllyel a kedvenced lesz, ha te is annyira szereted az avokádót, amennyire mi. Mivel a „tostada” szó pirítottat jelent, a ropogós alap fontos része ennek a fogásnak, így a legjobb, ha a tortillalapokat felhasználás előtt a serpenyőben vagy a sütőben alaposan megpirítod.

2021. március31., 10:24

Szójaszósszal pirított füstölt tofu mézes, grillezett gyümölcsökkel

Ki mondta, hogy egy húsmentes fogás nem lehet igazán finom? Muszáj vitatkoznunk, és van egy jó érvünk is: ez az a gyors vega ebéd, amit a húsimádók is szeretni fognak.

2021. július24., 11:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek