Idén is listán a világ 10 legjobb étterme!

Nem egyszerű a világ legjobb tíz étterme közé kerülni. Nem csak az ízek terén kell megfelelnie annak, aki fel akar kerülni a legfontosabb gasztrolistára, fontos a kiszolgálás, a környezet és az egyéniség is.

A Trip Advisor idén is összeállította a világ legjobb éttermeiből álló listáját milliónyi felhasználói vélemény alapján. Ezek a helyek a minőségük, illetve a dolgozóik odaadása és kreativitásának köszönhetően jutottak be a top 10-be. Mi mindet kipróbálnánk!

10. David’s Kitchen

Csiangmaj, Thaiföld

Séf O, a David’s Kitchen hajóját irányító kapitány farmerben, pólóban és ihletett kiáltások közepette alkot a konyhában. Legszívesebben marhahússal dolgozik, burgundi marhájának szószát például 50 liternyi alapanyagból készíti, ami egy 48 órás folyamat alatt 10 literesre sűrűsödik.

9. The Grove

Auckland, Új-Zéland

A The Grove modern új-zélandi fogásokat kínál egy kis francia csavarral, ételei az évszakokkal együtt változnak, és gondolnak mind a vegetáriánusokra, mind a vegánokra is. 2004 óta Auckland és a világ egyik legjobb éttermeként várja a vendégeit a város szívében a Szent Patrick-katedrális mellett.

8. Crespi

Orta San Giulio, Olaszország

A Crespi séfje, Antonino Cannavacciuolo munkájával életének fontos pillanataira reflektál felhasználva a dél-olasz tradíciókat, különös tekintettel Nápolyra és az Orta-tó környékére, ahonnan származik. 

7. TRB Hutong

Peking, Kína

A Pekingben található TRB Hutong a helyi alapanyagokkal ötvözött kortárs európai konyha különlegességeit kínálja a vendégeinek. Az étterem egy Csing-dinasztiabeli templom épületében kapott helyet.

6. La Colombe

Constantia,  Dél-afrikai Köztársaság

A La Colombe a Dél-afrikai Köztársaság ikonikus étterme. Scot Kirton séf elképzelései szerint az ázsiai és a francia konyha ízeit ötvözik a szezonális alapanyagokból készült ételek megalkotásánál. Ráadásul az étteremben a vegetáriánusoknak sem kell aggódniuk, hogy éhesek maradnak.

5. Benazuza

Cancún, Mexikó

A molekuláris gasztronómia művészetét is gyakorló mexikói Benazuza a spanyol séf, Rafael Zafra keze alatt vált a világ egyik legjobb éttermévé, ahol ebédelhetsz és vacsorázhatsz is. Az ételek és különleges koktélok nagy része hagyományos mexikói alapanyagokból készül.

4. Sat Bains

Nottingham, Egyesült Királyság

A notthingami Sat Bainsben testközelből tapasztalhatod meg egy kiváló konyha működést, ugyanis a séftől csak egy bárpult választ el, ezért az ő kezéből egyenesen eléd kerülnek az ételek. Megkóstolhatod a szezonális hozzávalókból készült hétfogásos menüt 95 fontért, vagy a tízfogásosat 135 fontért.

3. El Celler de Can Roca

Girona, Spanyolország

A három Roca testvér 2009-ben nyílt étterme, az El Celler de Can Roca szüleik Girona közelében található étterméből vált ki. A fiúk ezen a környéken nőttek fel, itt sajátították el édesanyjuk főzőtudományát. Ételeiket az avantgárd és a freestyle fúziójában készítik el, amikben örökségük ízei is megjelennek.

2. Martin Berasategui

Lasarte, Spanyolország

A lasartei Martin Berasategui egy a névadó séfjének és tulajdonosának tíz Michelin-csillagos étterme közül. Az étlapon az elmúlt huszonhárom év legjobb fogásai közül válogathatsz, megkóstolhatod a helyi jellegzetesség, a gazpacho egy izgalmas verzióját álsügérrel és tormával, a 2017-es grillezett tőkehalat kókusszal, vörös curryvel és borotvakagylóval, vagy időutazást tehetsz 1995-be, hogy kipróbáld a vaníliás almás pitét nagyi Smith sörbetjével.

1. Au Crocodile

Strasbourg, Franciaország

A Strasbourgban működő Au Crocodile egy Micheline-csillagos séffel, Franck Pelux-val büszkélkedhet. Az étlapra olyan ételek kerültek, mint a szarvassült céklával és borsmártással, a buggyantott fogas krumpli mousse-szal és savanyú káposztával, illetve a kenyérhéjban tálalt tengeri keszeg kandírozott zellerrel és vajmártással.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek