A Trip Advisor idén is összeállította a világ legjobb éttermeiből álló listáját milliónyi felhasználói vélemény alapján. Ezek a helyek a minőségük, illetve a dolgozóik odaadása és kreativitásának köszönhetően jutottak be a top 10-be. Mi mindet kipróbálnánk!
10. David’s Kitchen
Csiangmaj, Thaiföld
Séf O, a David’s Kitchen hajóját irányító kapitány farmerben, pólóban és ihletett kiáltások közepette alkot a konyhában. Legszívesebben marhahússal dolgozik, burgundi marhájának szószát például 50 liternyi alapanyagból készíti, ami egy 48 órás folyamat alatt 10 literesre sűrűsödik.
9. The Grove
Auckland, Új-Zéland
A The Grove modern új-zélandi fogásokat kínál egy kis francia csavarral, ételei az évszakokkal együtt változnak, és gondolnak mind a vegetáriánusokra, mind a vegánokra is. 2004 óta Auckland és a világ egyik legjobb éttermeként várja a vendégeit a város szívében a Szent Patrick-katedrális mellett.
8. Crespi
Orta San Giulio, Olaszország
A Crespi séfje, Antonino Cannavacciuolo munkájával életének fontos pillanataira reflektál felhasználva a dél-olasz tradíciókat, különös tekintettel Nápolyra és az Orta-tó környékére, ahonnan származik.
7. TRB Hutong
Peking, Kína
A Pekingben található TRB Hutong a helyi alapanyagokkal ötvözött kortárs európai konyha különlegességeit kínálja a vendégeinek. Az étterem egy Csing-dinasztiabeli templom épületében kapott helyet.
6. La Colombe
Constantia, Dél-afrikai Köztársaság
A La Colombe a Dél-afrikai Köztársaság ikonikus étterme. Scot Kirton séf elképzelései szerint az ázsiai és a francia konyha ízeit ötvözik a szezonális alapanyagokból készült ételek megalkotásánál. Ráadásul az étteremben a vegetáriánusoknak sem kell aggódniuk, hogy éhesek maradnak.
5. Benazuza
Cancún, Mexikó
A molekuláris gasztronómia művészetét is gyakorló mexikói Benazuza a spanyol séf, Rafael Zafra keze alatt vált a világ egyik legjobb éttermévé, ahol ebédelhetsz és vacsorázhatsz is. Az ételek és különleges koktélok nagy része hagyományos mexikói alapanyagokból készül.
4. Sat Bains
Nottingham, Egyesült Királyság
A notthingami Sat Bainsben testközelből tapasztalhatod meg egy kiváló konyha működést, ugyanis a séftől csak egy bárpult választ el, ezért az ő kezéből egyenesen eléd kerülnek az ételek. Megkóstolhatod a szezonális hozzávalókból készült hétfogásos menüt 95 fontért, vagy a tízfogásosat 135 fontért.
3. El Celler de Can Roca
Girona, Spanyolország
A három Roca testvér 2009-ben nyílt étterme, az El Celler de Can Roca szüleik Girona közelében található étterméből vált ki. A fiúk ezen a környéken nőttek fel, itt sajátították el édesanyjuk főzőtudományát. Ételeiket az avantgárd és a freestyle fúziójában készítik el, amikben örökségük ízei is megjelennek.
2. Martin Berasategui
Lasarte, Spanyolország
A lasartei Martin Berasategui egy a névadó séfjének és tulajdonosának tíz Michelin-csillagos étterme közül. Az étlapon az elmúlt huszonhárom év legjobb fogásai közül válogathatsz, megkóstolhatod a helyi jellegzetesség, a gazpacho egy izgalmas verzióját álsügérrel és tormával, a 2017-es grillezett tőkehalat kókusszal, vörös curryvel és borotvakagylóval, vagy időutazást tehetsz 1995-be, hogy kipróbáld a vaníliás almás pitét nagyi Smith sörbetjével.
1. Au Crocodile
Strasbourg, Franciaország
A Strasbourgban működő Au Crocodile egy Micheline-csillagos séffel, Franck Pelux-val büszkélkedhet. Az étlapra olyan ételek kerültek, mint a szarvassült céklával és borsmártással, a buggyantott fogas krumpli mousse-szal és savanyú káposztával, illetve a kenyérhéjban tálalt tengeri keszeg kandírozott zellerrel és vajmártással.