3 kihagyhatatlan tábor felnőtteknek

Az a fajta ember vagy, aki képtelen egy teljes hétig tétlenül ülni a strandon? Elevenítsd fel a gyerekkori emlékeidet, és erre a nyárra a tengerpart helyett válassz egy izgalmas tábort. Tanulj meg lovagolni, pihend ki magad jógával vagy ismerkedj meg a varrás minden csínjával-bínjával!

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a táborozást csak a gyerekeknek találták ki. Valld csak be, hogy annak idején te is élvezted az ottalvást, az izgalmakat és a hét végére rengeteg új baráttal lettél gazdagabb. Erről az élményről felnőtt fejjel sem kell lemondanod. Ráadásul, ha idén nem mentél el nyaralni, augusztusban még benevezhetsz egy táborra. Mutatjuk, hogy mi hova mennénk.

Lovastábor

Gimi alatt párszor eljártam lovagolni, de aztán a közeledő érettségi miatt félbeszakadt, azóta pedig hullámokban tör rám a vágy, hogy ismét lóra üljek. Persze ez itt, a fővárosban nem olyan egyszerű mutatvány: a legtöbb lovarda - nem véletlenül - város peremén van, ami jobb esetben is egy óra békávézást jelent. Szóval ha idén elmennék egy táborba, az biztosan lovas lenne.

Tölts egy hetet lovak közelében a természetben.
Tölts egy hetet lovak közelében a természetben.Shutterstock

Az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes táborának hat napján 12 és 60 éves kor között mindenki részt vehet, de azért felhívják a figyelmet arra, hogy aki lovastáborba jelentkezik, készüljön arra, hogy sokat kell majd lovon ülnie, naponta nagyjából két és fél órát. A programok között szerepel a futószáras oktatás, a lovakkal való kommunikáció, a hét végén pedig egy közös lovas kirándulás. A táborlakókat jurtákban szállásolják el, de a kényelemről, a teljes ellátásról és a meleg zuhanyról nem kell lemondanod.

Időpont: 2018. augusztus 19-25.

Ár: 55000 forint

Helyszín: 6767 Ópusztaszer, Major 102.

A részletekért keresd fel a tábor honlapját.

Jógatábor

Ha egy nyári felnőtt táborral számodra a testi és lelki feltöltődés a cél, azonban a lovaglás helyett másféle mozgásformák vonzanak, válaszd a jógát. Hagyd magad mögött a városi forgatagot, és vonulj el egy kis időre, hogy kipihend a szorgos hétköznapokat és feltöltődj a következő hónapokra.

Kapcsolj ki és jógázz a Pilisben.
Kapcsolj ki és jógázz a Pilisben.Shutterstock

Például a Sivanda Jógaközpontban a szintednek, és az idődnek megfelelő jógatáborok közül választhatsz. De ha csak egy hétvégére tudsz elszakadni, akkor is szívesen látnak Magyarország első jóga ásramjában, Pilisszentléleken. A táborban napi kétszeri bőséges egészséges és vegetáriánus étkezést biztosítanak korlátlan teafogyasztással. 

Időpont: Augusztus közepéig hetente indítanak táborokat, utána októberig jógahétvégéken vehetsz részt.

Ár: A jógahétvége ára 7500 forint naponta, a táboré 52500 forint egy hétre, ha pedig elalszol sátorban vagy az ásram nappalijában is, akkor 44450 forint egy hét.

Helyszín: A pontos címért érdeklődj a szervezőknél, írj emailt a joga@sivanda.hu email címre.

A részletekért keresd fel a tábor honlapját

Varrótábor

Ezen a nyáron a kézügyességedet is fejlesztheted, ráadásul olyan hasznos tudásra tehetsz szert, mint a varrás. Számtalanszor jártam már úgy, hogy pontosan tudtam, hogy egy alkalomra milyen ruhát szeretnék felvenni, de hiába jártam az üzleteket, nem találtam. Vagy ha igen, ráfért volna egy kis átalakítás. Ha te is szembesültél már ezzel a problémával, akkor a varrótábort neked találták ki.

Tanulj meg cipzárt cserélni és nadrágot felhajtani.
Tanulj meg cipzárt cserélni és nadrágot felhajtani.Shutterstock

A Pestszentimrei Közösségi Ház kifejezetten kezdőknek hirdette meg a táborát, hol megtanulhatod, hogy hogyan kell a gépet befűzni, egyenesen varrni, és egyáltalán hogyan boldogulj önállóan a varrás világában a cipzár cseréjétől a nadrág felhajtásáig. A kézműves táborba a második napig csatlakozhatsz be.

Időpont: 2018. augusztus 27-31., 9:00-13:00

Ár: A tábor díja 25000 forint per hét vagy 5000 forint per nap.

Helyszín: 1188 Budapest, Vasút utca 48.

A kézműves tábor részleteiért keresd fel a ezt a honlapot, vagy írj a pikhaz@pikhaz.hu email címre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra