Ezen a 3 új helyen kóstolj a Food Truck Show-n!

Ha szereted a nemzetek konyháit, az idei Food Truck Showt neked találták ki. Az újdonságok között kóstolhatsz ázsiai baót, olasz ihletlsű bazsalikomos bucikat vagy a magyaros vonalon csirkepaprikást.

Jó étel nélkül semmilyen buli nem lehet teljes. A Kincsem Park tavaszi lóversenyeivel párhuzamosan tartják a hazai street food-kínálat krémjét felvonultató Food Truck Show-t, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő büfékocsit. Idén sok olyan food truck debütált, ami kínálatával igazi hiánypótló az eseményen. Mi ezeket teszteltük, és elmondjuk, hogy melyik kocsiknál érdemes megállnod.

BazsaLicom Food Truck

A BazsaLicom vintagezöld büfékocsija messze kitűnik a többi food truck közül. A bádogvödrös bazsalikomok, a réz teáskanna a sütő tetején, és a sorban felakasztott edények a vidéki romantikát idézik. Balázs és Lilla mosolya visszaköszön a kocsi oldalára festett logón is.

Balázs – aki nem mellesleg 10 éve szakács – az ételekért, felesége, Lilla pedig a guruló büféjük dizájnjáért, és a kedves szavakért felelős. Különlegességük, hogy mindenbe tesznek egy kis friss bazsalikomot: a kézműves bucikba, az óriás palacsintába, sőt még a szörpbe is. A saját termesztésű fűszernövényt Lilla anyukájának kertjében nevelik.

A kínálatukkal igazodnak az adott szezonhoz és fesztiválhoz is, a Food Truck Showra négyféle kézműves bucival (1200-1900 forint) és kétféle óriás gourmet palacsintával (1200 forint) készültek. Aki pedig csak belekóstolna a bazsalikomos ízvilágba, felmarkolhat egy sétálópohárnyi grissinit bazsalikomos cukkinikrémmel (500 forint).

Én a kézműves bucik vega, grill-polentás, gorgonzolás verzióját (1700 forint) kóstoltam meg. Az omlós polenta, a krémes gorgonzola és a friss, bazsalikomos buci életem egyik legjobb szendvicsélménye. A mellé elszürcsölt bazsalikomos szörp (3 deci 300, 5 deci 500 forint) ugyan nem saját kreálmány, egy kistermelő családtól szerzik be, de tökéletesen illik a minőségi alapanyagokból készült ételkülönlegességekhez.

A Bazsa Licomnak sajnos nincs állandó étterme, ha találkozni szeretnél velük, keresd őket országszerte a fesztiválokon. Ha pedig elsajátítanád a konyhai trükkjeiket is, páros főzőtanfolyamukon is részt vehetsz. Plusz pont, hogy környezetbarát, fa evőeszközökkel falatozhatsz náluk.

Tipp egy telehasútól

Ha az eseményen jobban vonz a széles street food kínálat mint az agárversenyek, mielőtt belevetnéd magad a kulináris kalandokba, nézd végig a kocsikat. Hidd el, szükséged lesz egy tervre, ha több mindent meg szeretnél kóstolni.

Baobox

A Baoboxszal már régóta szemeztem, de a Kolosy téri és a Móricz Zsigmond körtéri éttermük valahogy mindig kiesett a gondosan kitaposott nyomvonalamból, ezért nagyon megörültem, amikor a Kincsem Parkba lépve az első food truckok között megláttam.

Az ázsiai tésztagombócok különleges színfoltjai a hazai street food kínálatnak. Az üzlet tulajdonosai Judit és férje, Huang öt évet éltek együtt Shanghajban, miután úgy döntöttek, hogy Judit testvérével együtt, Eszterrel elindítják a vállalkozást. Tőle tudtuk meg, hogy a receptet és a bao elkészítésének módját ottani mesterektől tanulta Judit, itthon pedig az európai ízlésvilághoz igazította.

A Food Truck Showra sertéshúsos, zöldséges és édes-chilis, marhás baot (két bao egy adag szósszal 1250 forint) hoztak. Én a zöldséges baora neveztem be. A felhőpuha tészta izgalmas tölteléket rejt, Eszter elárulja, hogy az alapja hagyma, répa, shiitake és fafül gomba. Csak egyet eszem meg, az is kiadós adag. Ha többen érkeztek, és mást is megkóstolnátok, érdemes felezni.

Aranyfazék

Meglepő, de a tésztaimádóknak nem terem sok babér a food truckok terén – ezt használta ki az Aranyfazék, akik ugyan száraztésztát árulnak, de a Food Truck Show idejére beköltöztek egy büfékocsiba.

Alapelképzelésük, hogy a hagyományos ételeket átértelmezve kínálják fogásaikat. Ide háromféle tésztavariációval érkeztek: barbecue-s, baconös, paradicsomossal (1200 forint), csirkepaprikással (1400 forint) és pirított kacsamelles, céklással (1500 forint). Vegetáriánus verzió sajnos nem szerepel a kínálatukban, ezért Tomi, a fotósunk tesztelte a kacsás-céklás pennét. Ugyan saját bevallása szerint az al dente nem az ő műfaja, de a cékla és a kacsa jól működik együtt, a friss petrezselyem pedig feldobja az ételt.

Hol? Mikor? Mennyiért?

A tavaszi lóversenyt és Food Turck Showt május 4. és 6. között látogathatod a Kincsem Parkban. Jegyet a helyszínen 1500 forintért, online pedig 900 forintért válthatsz. A gasztrokalandokon kívül végigkövetheted a ló- és agárversenyeket is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek