Divathírek: elképesztően sokan akarnak ilyen baromi ronda cipőt

Azt pletykálják, hogy Anna Wintour lelép a Voguetól, és a szezon slágere lehet a háncstalpú cipő. Mondjuk a legfontosabb divathíreket.

Legutóbbi összefoglalónkban bemutattuk Palvin Barbara legújabb fehérnemű reklámját, és foglalkoztunk a BP Shop rasszista kommentek miatt visszavont pólójával is. Ezúttal Melania Trump drága kabátjával, a Louis Vuitton új férfiruha tervezőjével, Anna Wintour távozásával a Vogue-tól, illetve a Zwack és a magyar Dorko közös kollekciójával foglalkozunk. Részletek a hajtás után!

Szerezd be Trumpné közel 660 ezer forintos kabátját olcsón!

Természetesen az amerikai elnök neje is megjelent a 140. alkalommal megrendezett Easter Egg Roll nevű hivatalos húsvéti összejövetelen a Fehér Házban, amire a rossz időhöz, és az aktuális trendekhez igazodva egy pasztellkék Burberry kabátot vett fel.

A duplagombos, övvel átfogott kasmír kabát az eddigi dizájnerruhákhoz hasonlóan nem volt olcsó, 2600 dollárba, azaz nagyjából 660 ezer forintba fájt a First Ladynek, de a szerencsére ahogy a februárban viselt halványsárga Raplh Lauren kabátot, úgy ennek a hasonmását is beszerezhetitek a megfizethetőbb butikokban és webáruházakban. Kattints a galériára és nézd meg, hogy milyen világoskék, vélhetően még ősszel is elsüthető darabok vannak a piacon tavasszal!

Jön a Zwack x Dorko kollekció

Nemcsak a Halott Pénz zenekarral kollaborált az év első felében a Zwack Unicum, hanem a magyar Dorkoval is, akivel egy közös, “Benned minden +van” elnevezésű, limitált szériás fesztiválkollekciót dobnak piacra. A kollekcióban a fesztiválszezon olyan alapdarabjai találhatók meg, mint például a szlogennel ellátott póló, tornacipő, sporttáska vagy a baseball sapka.

Az exkluzív palackon a Halott Pénz tagjai láthatóak.
Az exkluzív palackon a Halott Pénz tagjai láthatóak.Zwack

Új vezető tervezője van a Louis Vuitton férfi vonalának

Míg a brit Burberry Riccardo Tiscit igazolta le a közelmúltban, addig a francia luxusmárka az Off-White vezető tervezőjét, a 37 éves amerikai származású Virgil Abloh-ot találta a legmegfelelőbbnek Kim Jones helyére. Az új kreatív tervező a Business of Fashionnek elmondta, hogy a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer a világ egyik legrégibb és legnevesebb divatházánál dolgozhat, így családjával minél előbb át is teszi a székhelyét Párizsba, első kollekciójával pedig a párizsi férfi divathéten debütál majd júniusban.

Virgil Abloh és Bella Hadid Instamodell.
Virgil Abloh és Bella Hadid Instamodell.Pierre Suu / Getty Images Hungary

Virgil Abloh 2012-ben alapította utcai divatra fókuszáló luxusmárkáját, amit olyan puccos áruházakban árulnak, mint a Barneys, a Selfridges vagy a Harrods. Abloh az elmúlt években kollaborált a Nike-al, a Jimmy Choo-val az IKEA-val és a Timberlanddal is, továbbá DJ-ként és kreatívosként részt vett Jay-Z és Kanye West Watch the Throne című albumának munkálatain. Az Off-White ruhákat a sztárok is szeretik, Rihanna, Beyoncé, Kylie Jenner valamint a Hadid lányok is feltűntek a márka ruháiban a közelmúltban.

Abloh egyébként azon kevesek egyike, akik színesbőrű tervezőként egy francia luxusház élén állnak. A Kardashian klán egyik kedvenc házitervezője, Olivier Rousteing a Balmaint vezeti, Ozwald Boateng  pedig 2003-2007 között tervezte a Givenchy férfiruha vonalát.

Tényleg lelép Anna Wintour a Vogue-tól?

Vad pletykák keringenek a divatvilágban arról, hogy az amerikai Vogue főszerkesztője és a Condé Nast művészeti vezetője harminc év után távozik a vállalat éléről. A Page Six több forrásra hivatkozva hozta le többek között azt, hogy Wintour lánya, Bee Schaffer idén júliusban hozzámegy az olasz Vogue volt főszerkesztőjének, a nemrég elhunyt Franca Sozzaninak a fiához, Francesco Carrozzinihez. Ezzel kapcsolatban merült fel az elképzelhetetlen, hogy a 68 éves Wintour a mérvadó szeptemberi kiadás után visszavonulót fúj.

GettyImages-926188644 (1)
Pascal Le Segretain / Getty Images Hungary

A Condé Nast szóvivője, Joe Libonati a lapnak határozottan cáfolta a pletykákat, de nem is kommentálta Wintour pontosabb terveit. Míg mások már arról fantáziálnak, hogy majd a brit Vogue újonnan kinevezett főszerkesztője, Edward Enninful helyettesíti Wintourt a megüresedett székben. Volt aki szerint a hírnek köze van Si Newhouse (sokáig a Condé Nast elnöke volt) 2017 októberi halálához, aki köztudottan nagy rajongója volt Wintournak. Az egykori elnök feltételezett utódja egyébként Jonathan Newhouse, a Condé Nast International elnöke lesz, aki eddig a vállalat nemzetközi ügyeit Londonból irányította, de most visszatér New Yorkba. “Jonathan nem szereti a túl nagy hatalommal rendelkező Annát, inkább Enninfult támogatja” – mondta egy nevét nem vállaló forrás a Page Six riporterének. Persze a Condé Nast vezetősége nem vállalta fel Jonathan Newhouse állítólagos hozzáállását.

Más bennfentesek szerint a vállalat pénzügyi helyzetével van inkább a probléma, erről árulkodik az is, hogy a Condé Nast a közelmúltban már nem adja ki nyomtatott formában a Teen Vogue, a Self és a Details lapjait, egy bennfentes szerint a vállalat körülbelül 100 millió dollárt bukott az elmúlt évben. De egyébként is vannak változások a divatmagazinok háza táján, tavaly a Vanity Fair éléről távozott Graydon Carter, aki 25 évig vezette a lapot, őt Radhika Jones váltotta a sorban, Cindi Leivet, aki 16 évig vezette a Glamourt, az online médiában jártasabb Samantha Barryre váltották le, míg az Allure éléről Linda Wells távozott 14 év után, őt a 42 éves Michelle Lee követi.

Elképesztő, milyen sokan keresnek rá a háncstalpú cipőre

A Google statisztikái szerint a múlt hónapban 100 ezren kerestek rá a Chanel espadrilles azaz háncs vagy gyékénytalpú cipőjére, ami azért is meglepő, mert bár szerintünk ez is nagyon csúnya, most inkább a a gyárilag rút-és koszos cipők, sportcsukák divatja dübörög. A váratlan érdeklődés valószínűleg annak tudható be, hogy a Chanel is beszállt a háncstalpú uniszex cipők gyártásába.

GettyImages-588323206
Christian Vierig / Getty Images Hungary

Az elsősorban a strandszezonban népszerű háncstalpú ráadásul könnyen koppintható, így megtalálható a megfizethető üzletek kínálatában is. 2018 tavaszi-nyári időszakában a monokróm, a színes, a vászon és a bőr háncstalpúak lesznek divatban. A Zarában például 9995 forintot kérnek egy pöttyös fűzővel ellátott háncspacskerért és a Mangóban is ugyanennyibe kerül egy klasszik csíkos típus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek