Így építsd be a ruhatáradba a tavaszi trendeket!

Mutatjuk hogy tedd hétköznapiasabbá a flittert, a tüllt vagy a műanyag cuccokat.

Már tényleg csak percek választanak el a tavasztól, aminek köszönhetően a lazább és színesebb holmik váltják fel a vaskos télikabátokat és csizmákat a ruhatárunkban. A tavaszi-nyári trend  előrejelzések szerint idén menőnek számítanak majd a bevállalós szettek, a virágminta, a szivárvány színek, a tüll, az áttetsző, a műanyag és a sportos cuccok. Persze nem teljesen úgy, ahogyan azt a kifutókon láthattuk, így készítettünk egy összeállítást arról, hogy hogyan építsd be a hétköznapi ruhatáradba az aktuális trendeket. 

1. Kelleni fog valami tüll

Az anyagról sokaknak az estélyi- és koktélruhák ugranak be, pedig egyszerűen kombinálható úgy, hogy az illeszkedjen a személyes stílusodhoz. A Huffington Post divatszerkesztője szerint egy hétköznapibb pulóverrel, farmer dzsekivel vagy zakóval könnyen “konzervatívabbá” teheted a többek között az Oscar de la Renta és Fausto Puglisi által divatba hozott trendet.

2. Áttetsző anyagok

Nemcsak a vörös szőnyeges díjátadókon és filmpremiereken hódit a sejtelmes anyag, hanem az utcai divatban is. A Dior és a Jeremy Scott kifutóján is feltűnt trendet a tüllhöz hasonlóan úgy teheted hétköznapibbá, ha olyan jól bevált darabokkal viseled, mint például a farmer, pulóver vagy túlméretezett zakó.

3. Virágminta

Nemcsak a hetvenes éveket idéző hippis virágok lesznek divatban 2018 első felében, hanem a merészebb, grafikai nyomatokra emlékeztető formák is. Legalábbis a Kenzo, a Marc Jacobs és a Marni szerint egészen biztosan. Ha nem akarsz egy virágokkal teli rétre hasonlítani, akkor semleges színekkel, farmerrel, vagy mindig elsüthető feketével tedd össze a romantikus hatást keltő virágokat!

4. Szivárványszínek

Egyes divatkritikusok szerint politikai felhangja is van a szivárvány minden színében pompázó ruháknak, amit például az olasz Dolce & Gabbana, és a francia Vionnet is divatba hozna 2018-ban. A vidám, fiatalos trendet könnyen beépítheted ruhatáradba, várhatóan a hazai fast-fashion boltok is tele lesznek szivárványos pólókkal, pulóverrel és szoknyákkal a szezonban.

5. Flitter

Nem múlhat el a 2018-as tavaszi-nyári szezon flitteres cuccok nélkül, Marc Jacobsnak vagy a Guccinak köszönhetően olyan ruhákra is felkerült a flitter, amiről eddig el sem tudtuk volna képzelni. De az sem baj, ha tetőtől-talpig flitterbe öltözve lépsz utcára a nyáron. A fent említett trendekhez hasonlóan azonban ezt is jobb valami visszafogottabb alapdarabbal kombinálni.

6. Műanyag és lakk cuccok

Az Elle.com divatszerkesztői már az év elején felhívták a figyelmet arra, hogy nem ússzuk meg a műanyag és lakk darabokat a szezonban. És valóban, a futurisztikus hatást keltő anyag megjelent kabát, szoknya, nadrág, táska, de még fűző formájában is az utcai divatban. A trend elsősorban átlátszó, piros és fekete színekben divatban és szinte bármivel felvehető a farmeren át a kapucnis pulóverekig.

7. Sportos ruha

Előszeretettel nyúltak vissza a nyolcvanak évek trendjeihez a divatházak. Az akkori sportosabb viseletek most elegánsabb formában vannak jelen, ami azt jelenti, hogy egy magassarkú szandállal is felvehető a dizájner tréningnadrág és a kapucnis pulóver. De az sem ciki, ha zakóval vagy elegáns felsővel kombinálod ezeket a ruhadarabokat. Kattints a galériára és nézd meg, hogy mit érdemes beszerezni az év első felében!

Oszd meg másokkal is!
Mustra