Már megint bajba került a Zara

Jó kezdeményezés 40 fölötti modelleket is használni, de nem biztos, hogy azt kellett volna kiemelni, hogy aki öregszik az el is csúnyul.

A Zara a mostanában útnak indított „Timeless” kollekciójához vette igénybe néhány 40 feletti veterán modell segítségét. Az 53 éves Kristina de Coninck, a 40 éves Malgosia Bela és a 41 éves Yasmin Warsam nevével és arcával népszerűsített kollekció azzal vívta ki sokak (például a Huffington Post) nemtetszését, hogy Bela rövid és az öregedés témáját is érintő videójából azt a mondatot emelte ki az oldalán, amiben úgy nyilatkozott a 40 éves modell, hogy bár sokkal jobban érzi magát a bőrében, mint 10-20 évvel ezelőtt, „azért persze jó lenne nem megöregedni és elcsúnyulni.”

Timeless | a conversation with Malgosia Bela. Check more at zara.com

A post shared by ZARA Official (@zara) on

"Nem baj, kivágjuk!"

A Zara azóta egy huszáros húzással orvosolta amúgy a problémát: a modell képei mellett elhelyezett idézetből egyszerűen kivágták a „csúnya” szót, így már csak annyi olvasható az oldalukon, hogy „azért persze jó lenne nem megöregedni”. Ami persze még mindig elég hülyén hangzik az annyira ezek szerint mégsem „Timeless”, azaz időtlen darabokkal előálló kollekcióval kapcsolatban, még akkor is, ha az egyik modell és nem a Zara szájából származik a mondat. A magabiztos és kortalan, csak ezek szerint kicsit csúnya nők kerültek tehát ezúttal célkeresztbe, ami legalább annyira ellentmondásos üzenetnek tűnik a Zara részéről, mint amikor csontsovány nőkkel párosították a „Szeresd a domborulataidat” kampányszlogenjüket.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek