Szépségtanácsok 100 éves hölgyektől

A legalább 100 évet megélt hölgyek nem pöcsölnek sokat a sminkkel, csak a legfontosabbra szorítkoznak, és spórolnak az idővel. Kivéve Clementine. Clementine titkolózik.

Az interneten fellelhető temérdek szakértői tanács, javaslat és szépségtipp úgy tűnik, kissé összezavarta az Allure szerzőit is, éppen ezért úgy döntöttek, ezúttal biztosra mennek. Ők úgy gondolták, olyan tippekre van szükség, amik kiállták az idő próbáját, megkérdeztek tehát két 101 és egy 104 éves nénit, mik azok a praktikák, amikhez még mindig ragaszkodnak. 

Meleg víz + babaolaj

Egy kutatás szerint amúgy 27 lépésből áll, és nem kevesebb, mint 40 percig tart egy átlagos nőnek, hogy kisminkelje magát, ami bizony kereken nyolcszor annyi idő, mint a videó első versenyzője által preferált 5 perc. Betty Turpin szolgáltatja amúgy a legtöbb konkrét információt a három hölgy közül, ráadásul rajta fogott ki a legkevésbé az a 101 év, érdemes tehát vele kezdeni: Betty alapvetően meleg vízzel és babaolajjal dolgozik, naponta háromszor megmosakszik, utána pedig beolajozza az arcát. Szemlátomást büszke a hajára is, amivel amúgy semmi különöset nem csinál, csak úgy… van neki. A napbarnította arcbőrről pedig szerinte is érdemes lemondani, inkább viseljen mindenki a barna bőr látszatát keltő sminket, de ne roncsolja szét az arcát a napon.

Paróka + rúzs az arcra

A 40 perces sminkrutin gondolata valószínűleg a másodikként feltűnő, 104 éves Helent viselné meg a legjobban, ő ugyanis már több mint 70 éve parókákat visel. Helen azért döntött így, hogy megspóroljon reggelente 1-2 percet, és ne kelljen a hajával vacakolnia. Különböző alkalmakra különböző parókákat használt, mást dobott fel, ha táncolni ment, és mást, ha csak egy sétáról volt szó. A forgatásra mondjuk úgy tűnik, egy kucsmaszerű parókája maradt csupán. Ő egyébként reggelente arcot mos, szemöldököt rajzol magának, és rúzsozgat. Az arcát is. És szemlátomást elég menőnek találja, hogy régebben feketét is viselt.

?

A csillogó mályva ruhában tündöklő Clementine Bonafede nem volt túlzottan beszédes kedvében a videó készültekor, ő a korán kívül nagyjából annyit látott jónak közölni, hogy szépségszalonba jár. Később kirúzsozza magát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek