Esőkabát miatt perlik a Zarát

Egy minőségi esőkabátokra specializálódott dán márka, a Rains unt rá a fast fashion márka pofátlanságára.

Szinte nem telik el hét anélkül, hogy a Zara ne koppintana le valakit. A tollas Prada szandál után a dán Rains kapucnis esőkabátja nyerte el a fast fashion óriás tetszését, ami felett a minőségi esőkabátokban utazó márka nem hajlandó szemet hunyni, nemrég be is perelte a Zara anyavállalatát, az Inditexet szerzői jogok megsértésért, valamint szeretnék, ha profitveszteség miatt is kompenzálnák őke – írja a Highsnobiety.com.

A kárpótlásra kiszabott összeg extramagas is lehet, mivel a spanyol márka Kínától-Hollandiáig szinte mindenhol, még az online boltban is piacra dobra a fazont, amiről a Twitteren körbement illusztráció alapján gyakorlatilag lehetetlen megmondani, hogy melyik az eredeti és melyik a hamisítvány:

“Hatalmas vállalat és az anyagi forrásaik is azok, de hajlandóak vagyunk olyan messzire menni az ügyben, amilyen messze csak lehet” – mondta a Rains társalapítója és tulajdonosa, Daniel Brix Hesselager, aki hozzátette, hogy a Zara néhány olyan alapvető terméküket nyúlta le, amik a márka védjegyének számítanak és amelyek szabásán már jópár szezon óta semmit sem változtattak.

A Zarában egyébkéntegy hasonló férfikabátért csak 9995 forintot kérnek (a Twitteren szereplő változatot nem találtuk meg online, talán a Zara ezzel reagált a vádakra), de a koppenhágai márka sem árazta túl, körülbelül 7-800 dán koronáért, kb. átlag 29-33 ezer forintért árulja esőkabátjait. A Rains története egyfajta sikertörténet, mivel alig öt év alatt úgy befutottak, hogy 20 ország 4600 üzletében kaphatóak a kabátjaik. Nem is ez az első alkalom, hogy szerzői jogok megsértése miatt kell pereskedniük a bíróságon, korábban egy másik dán márkát, a Tif-Tiffyt vádolták meg hamisítással.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek