9 valószínűtlen trend, ami pedig divatba fog jönni

Menő lesz a csicsás farmer, a papucscipő, a cicanadrág és az ázsiai hatású cuccok.

Ha valaki a tavalyi év elején azzal jött volna, hogy jövőre divatba jön a mandzsuk tradicionális viselete, a csicsás farmer, a papucscipő és a lovaglónadrág, nem biztos, hogy elhittük volna. Bár már készült egy-két hiteles trendelőrejelzés a témában, a hajtás után olyan valószínűtlen divathullámokat mutatunk, melyekről mindeddig nem feltéteztük, hogy hordani is fogjuk 2017-ben.

1. Buggyos nadrág

A bő nadrágot nem túlméretezett pulóverekkel és kabátokkal, hanem szűk felsőrészekkel kombináljuk a szezonban. Az olasz Fendi szerint mellalj-villantós felsővel, míg Margues'Almeia tollas pulóverrel, a francia Chloe szerint pedig fehér ujjatlan felsőrésszel lesz divatban.

2. Élénk színek

El kell engednünk egy időre az olyan bombabiztos, minden szezonban elsüthető árnyalatokat, mint a fekete, a fehér, a sötétkék és a bézs. Helyette inkább kísérletezzünk olyan merész színek párosításával, mint a lila meg a sárga, a zöld illetve a kék vagy a piros és a kék.

3. Ázsiai hatás a divatban

Miután a divatszakma látványos díszítőelemekre és formákra cserélte fel a minimalista stílusjegyeket, semmi meglepő nincs abban, hogy előtérbe került a cheongsam, azaz a mandzsuk tradicionális viselete, amit korra, nemre és szociális helyzetre való tekintet nélkül viseltek észak-kelet Kínában. A cheongsam története egyébként szuperizgalmas, ide kattintva tudhattok meg róla többet!

4. Az év kiegészítője lehet a fűző

A celebnők és a megszállottabb divatrajongók már a tavalyi év végén beszerezték a szokatlan kiegészítőt, de várhatóan a fast-fashion boltok is beépítik majd kollekcióikba a felsőrésszé avanzsált fehérneműt. Mindenesetre a nemzetközi eseményeken már felütötte a fejét a trend, de a budapesti Mercedes Benz Fashion Weeken is felbukkant egy vállalkozóbb kedvű divatrajongó, aki hámmal kombinálta a fehér ingruhát.

5. Papucscipő

Nem kérdés, hogy a Gucci által divatba hozott lapos talpú cipő a szezon egyik legnagyobb slágere. Kolleganőnk nemrég le is tesztelte az elöl zárt, hátul nyitott fazont, amit szerencsére a megfizethető butikok is beépítettek kollekcióikba, átlagosan 3990 és 13.995 forint között kaphatóak az üzletekben.

6. Már meging nadrág lett a cicanadrágból

Míg hazánkban még javában hordják az előző leggings trendeket, addig a divat fővárosaiban már újra is gondolták azt az olyan divatházak, mint a Gucci, a Balenciaga és a Versace, akik szerint elsősorban sportos és virágmintás verzióban lesz menő a vékony anyagból készült “nadrág”.

7. Menő a túldíszített- és a csípőfarmer

Már a farmer visszatérését is vegyes érzelmekkel fogadtuk, de úgy tűnik, hogy a nadrágszoknyás fazon után arannyal, virágokkal és firkákkal megbolondított csípőfarmerekben és haspólókban töltjük a nyarat. A Dolce & Gabbana, a 3.1. Phillip Lim és az Alexander McQueen szerint egészen biztosan.

8. A minibbnél is minibb a divat

Miután jó pár szezon óta divatban volt a midiszoknya, így várható volt, hogy valami drasztikus változás következik szoknyafronton. A Prada, a Marc Jacobs és a Saint Laurent szerint a falatnyi szoknyákért nyúlunk majd az év első felében.

9. Kengyeles nadrág

A Balenciaga kreatívigazgatójának, Demna Gvasaliának köszönhetően már az utcai divatban is megjelent a lovaglónadrág, amit túlméretezett zakóval, pufidzsekivel és körömcipővel is ér kombinálni.

Te melyiket hordanád?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek