Ivanka Trump tagadja, hogy bárkitől is lopott volna

A firenzei Aquazzura kreatív igazgatója, Edgardo Osorio nemcsak Steve Maddent perelte be idén koppintásért, hanem a republikánus elnökjelöltségre pályázó Donald Trump 34 éves lányát, Ivanka Trumpot is, aki valószínűleg senkit nem lepett meg azzal, ahogyan reagált az őt ért vádakra – írja a Huffingtonpost.com az év dizájnerperéről.

Pár száz dollár különbség van a két cipő között.
Pár száz dollár különbség van a két cipő között.facebook.com/footwearnews

A szőke üzletasszony és partnere, Marc Fisher szerint az egész ügyet el kellene felejteni úgy, ahogy van, mivel állításuk szerint ez a per teljesen érdemtelen és a luxusmárkánál kapható cipők nem is tartoznak védjegyoltalom alá. Sőt a márka pénzügyi vezetője, Matthew Burris szerint az egyik legfelkapottabb olasz cipőmárka csak ezzel a húzással akar reflektorfénybe kerülni és hírnevet szerezni magának a piacon.

One of the most disturbing things in the fashion industry is when someone blatantly steals your copyright designs and doesn't care. You should know better. Shame on you @ivankatrump! Imitation is NOT the most sincere form of flattery. #aquazzura #ivankatrump Proud of mine #madeinitaly #italiansdoitbetter ******

Una foto publicada por Aquazzura by Edgardo Osorio (@aquazzura) el

Tehát Trump kiáll amellett, hogy a vállalatnál semmiféle tisztességtelen dolog, illetve csalás nem történt és annak ellenére tagadják, hogy megsértették volna a kereskedelmi szabályokat, hogy az Aquazzura és az Ivanka Trump lábbelik közötti hasonlóság mind a három esetben igencsak szembetűnő.

Najó, az Aquazzura féle körömcipőnek kicsit magasabb a sarka.
Najó, az Aquazzura féle körömcipőnek kicsit magasabb a sarka.facebook.com/footwearnews

De a legbicskanyitógatóbb talán az egészben az, hogy az alperes (Ivanka Trump) kikérte magának az őt ért vádakat, a New York-i bíróságra beadott dokumentumban 65-ször szerepel a tagadás szó, illetve arra hivatkozik, hogy az Aquazzurának nincs elegendő bizonyítéka, így nem fogja tudni bebizonyítani az ellenük felmerült vádakat.

Az eddigi cipőügyes perek azonban nem feltétlenül állnak Trump oldalán, mivel 2012-ben a Christian Louboutin is pert nyert az Yves Saint Laurent ellen, majd nem sokkal később a Gucci perelte be 200 millió dollárra, 44 milliárd forintra a Guess-t, mivel az az egyik modelljükkel szinte azonos cipőt dobott piacra. Az ügy az érdekessége, hogy a Guess féle lábbelit az a Marc Fisher tervezte, aki most Trumpékhoz emelte be az Aquazzura slágertermékeit. A Guessnek akkor 5 millió dollárt kellett kicsengetnie védjegybitorlás miatt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek