Íme a 10 leghordhatóbb őszi trend

Nemrég megmutattuk, hogy melyek lesznek az őszi-téli szezon legfurcsább, de szerethető trendjei, ezúttal pedig összeszedtük, hogy mi az a 10 vonal, amit akár a hétköznapokban is bátran viselhet majd az év második felében. Részletek hajtás után!

1. Bőrkabát

A vagány motorosdzsekiket a hosszabb fazonú, övvel ellátott gombos klasszikusok váltják a szezonban. A bőrkabát idén nemcsak feketében, de barna, bézs és lakkbőr formában is jelen van. Ilyen télikabátokban gondolkodott többek között a Proenza Schouler, a megszorult Ralph Lauren és a Lacoste is, akik szerint a kabátot nemcsak szoknyával, de akár melegítőnadrággal is viselhetjük, ha akarjuk.

2. A szezon egyik slágere a rózsaszín

A romantikus árnyalatot általában a tavaszi-nyári szezonra szokták elsütni a divatházak, de ezúttal csavartak rajta egyet és beépítették az őszi kollekcióikba. A lányos szín pedig kifejezetten jól mutat más rózsaszín árnyalatokkal, pirossal, zölddel, szürkével, valamint barnával is.

3. Nem kopik ki a kockás

A népszerű mintát a csíkos mellett jó ideje divatban tartják a divatházak, a grunge lecsengése után pedig a flanelingnél eggyel letisztultabb és elegánsabb formában jelenik meg az utcai divatban. Menőnek számítanak továbbá az iskoláslányos és a vadnyugatos ihletésű kockás darabok is a szezonban.

4. Vállvillantós vagy egyvállas fazon

Az elemzők és divatszakemberek már a nyári szezon közepén jelezték, hogy úgy viszik az ejtett vállú ruhákat az üzletekből, mint a cukrot, ezért a fazont garantáltan divatban tartják majd a következő hónapokban is. A tipp bevált, Zac Posennek, Victoria Beckhamnek vagy Jill Stuartnak köszönhetően az őszzel sem maradunk majd aszimmetrikus és vállvillantós szerelések nélkül.

5. Bármi ami bársonyból van

A puha anyag a hasított bőrt és a velúrt váltja a sorban a divatházaknál és gyakorlatilag minden formában menőnek számít a nadrágkosztümtől a játszósnadrágon át az egyrészes ruhákig. Az izgalmas anyagot feldolgozta többek között a Ralph Lauren, a Prabal Gurung, valamint a Mara Hoffman is 2016-ban – írja a popsugar.com.

6. Kötényruha

Az iskoláslány fazon a megszokottól egy jóval kreatívabb és elegánsabb formában jelenik meg az idei divatban. A modernizált kötényruha alá nem lesz ciki garbót vagy túlméretezett blúzt sem viselni az év második felében.

7. Masnik, szalagok

A trendet még a Saint Laurentnek épp búcsút intő Hedi Slimane hozta divatba pár évvel ezelőtt, de az egyszerű és nőies kiegészítőt felkapta a Michael Kors, Jason Wu és Jill Stuart is a szezonban. Idén egyébként számos formában jelen van a trend, nemcsak bársony masnit és selyemkendőt köthetünk a nyakunkba, de menőnek számít a fej- és nyakkendő újraértelmezése is.

8. Metálfényes ruhák

Az ezüst és arany ruhákat idén már nemcsak a karácsonyi szezonban illik elővenni, mivel a divatházak szerint bármikor viselhetjük a fényes cuccokat, amikor csak kedvünk tartja. Ha mégsem állítana be a munkahelyére tetőtől-talpig ezüstben, akkor illesszen be valami visszafogottabbat a ruhatárába, menőnek számítanak például a fémsarokkal ellátott csizmák, illetve az ezüst és arany hímzést kapott blúzok és rakott szoknyák is a szezonban.

9. Rejtett X-ek a divatban

A nyári szezonból már ismert minták felbukkanak a téli ruhákon és meglepően jól mutatnak a meleg kötött anyagokon és gyapjú pulóvereken is. Ilyen X-et formáló motívumokkal kísérletezett idén a Prabal Gurung, a DKNY, valamint Proenza Schouler is.

10. Nagyi sikk

Tavaly a Chanelnek köszönhetően divatba jöttek a kényelmes nagyi sarkú cipők, 2016-ra pedig annyira eldurvult a helyzet, hogy szinte bármit kiemelhetünk a nagymama ruhásszekrényéből a sapkától a szoknyán át a szőrmekabátig, garantáltan egyikkel sem nyúlunk mellé a szezonban. A kamu szőrbunda például megkerülhetetlennek tűnik 2016-ban.

Mustra