Mire jó a lyuk a tésztaszedőkanálon?

Hát arra, hogy kifolyjon a víz, nem? Igen, persze, de nem csak arra. Az Imguron találtuk a képet*, mely nagyon jól ábrázolja, mire jó az, hogy például az Ikea fekete tésztaszűrő kanalán nem sok kicsi, hanem egy nagy lyuk van. Arra, hogy kimérjünk vele egy adagnyi száraz tésztát. Okos.

Ld7EKba
imgur.com

*A vízjel elárulja, hogy a kép valójában kié: az ausztrál blogger, My Smoko Break a nagy tésztamérő ötlet gazdája.

De hasznos dolog ez? Vagy egyáltalán nem életszerű, hogy megpróbáljuk áttuszkolni a lukon a száraztésztát, személyenként adagolva? Szavazzon: ha ön ezentúl szívesen mér így, nyomja a menőt, ha viszont inkább marad a szemmértéknél nyomja a cikit.

Ha pedig eldöntötte, jó-e erre az Ikeás megoldás, mutatunk még másmilyet is. Tészta kimérésére vannak ennél talán könnyebben használható eszközök is, a Joseph and Joseph kütyüjén állítható, hogy hány adagra vágyunk, egy-két porció esetén valószínűleg könnyebb használni, mint a merőkanál közepét. 

61Reu4orYJS. SL1276

De az abszolút kedvencünk a műfajban az "I could eat a horse", vagyis "egy lovat is meg tudnék enni" mérőeszköz, ami egyfelől nyitott tetejével a többinél sokkal praktikusabban használhatónak tűnik, másfelől pedig nézzék meg az adagok formáját, az első három ember, a negyedik viszont tényleg egy ló. És T-Rex-esben is kapható!

415Atywob8L

Ha egyáltalán nem akar kütyüt, vagy mondjuk nem spagettit enne, hanem például pennét vagy fodros nagykockát, akkor tanácstalanság esetén a konyhai mérleg is segít: egy felnőtt adagnál 10 deka száraztésztával szoktak számolni.

Tehát, menő vagy ciki a lukasközepű tésztaszűrő-kanállal adagolni a spagettit?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2126) (1388) Ciki!
Mustra