Gazdaságos receptek fizetés előtti napokra

Hónap végén szembesülni az üres hűtővel nem éppen boldogító érzés, de egy kis kreativitással fel tudjuk használni a polcon árválkodó konzerveket, azt a néhány fej hagymát, mirelit meggyet, krumplit.

olcsó

Ezen a héten kevés pénzből elkészíthető ételekkel készültünk, amik olcsóságuk ellenére nagyon finomak. 

1. Olcsón finomat: brokkolikrémleves

Brokkolit most fillérekért be tud szerezni bármelyik boltban, még egy kis hagyma és tejszín, és már az asztalon gőzölög a selymes állagú levesünk. A sajtos pirítós kötelező mellé, hogy tökéletes ebédünk legyen!

DSC 0419akicsi
Katuci

A leves általában jó kis mentőötlet, szinte biztos, hogy önnél is lapul néhány hozzávaló, ha épp nincs brokkoli. További ötleteinkért kattintson IDE.

2. Egyszerű sült oldalas

Hónap végén is szívesen nyúlunk az olcsó húsokért, ilyen az oldalas is. Melegen salátával, sült krumplival, párolt káposztával vagy egyszerűen egy jó szelet kenyérrel tálaljuk. Hidegen zsírjával együtt, jó sok zöldpaprikával az igazi. 

oldalas1
Katuci

3. Zöldbabpaprikás

A receptkönyve mindig érdemes felvésni néhány pénztárcabarát receptet, jól fognak jönni hó végén. A zöldbabpaprikás egy egyszerű és olcsó egytálétel, amit szezonon kívül mirelitből, szezonban friss zöldbabból is el tud készíteni. Nem bonyolult, gyorsan megvan, olcsó és még finom is.

zöldbab1
Katuci

4. Csak egyszerűen: kukoricás-baconös vagdalt és egyéb fasírtok

Kiváló hétvégi fogás, sőt akár szendvicsbe is tömheti a maradékot. A klasszikus fasírtreceptek is kiadósak és olcsók, érdemes ezeket is elkészíteni.

kukoricás fasírt 1
Katuci

5. Zöldségfasírtok

Itt összegyűjtöttük a kedvenc receptjeinket. Próbálja ki őket, készítsen vegaburgereket, vagy fogyassza salátával, főzelékkel, rizzsel, krumplival. A gyerekekkel is könnyen megetethetők, ráadásul meglepően sok hozzávaló lapulhat a kamrában vagy a fagyasztóban hozzájuk.

DSC 0650kicsi
Katuci

6. Csak egyszerűen: csodás sült krumpli

Ez a sült krumpli ugyan nem húsz perc alatt készül, de olyan sok macera azért nincs vele. Cserébe ropogós, ízes, belül pedig jó puha. A kecskesajtos mártogatóssal pedig nem csak köretként, de simán főételként vagy bulikajaként is tálalható. Fizetés előtt pedig jó lesz mellé a sima tejföl is.

sült krumpli
Katuci

7. Tortilla: a spanyolok krumplis omlettje

Van otthon krumpli, tojás és hagyma? Készítsen tortillát! Szép kis szeletekre vágva tálaljuk, ha akad otthon, kínáljunk mellé olajbogyót, kolbászfalatkákat, sört vagy bort. Kiváló vendégváró étel, az sem baj, ha kihűl. A maradékból még zsemlébe is tehetünk. A legjobb pedig, hogy olyan hozzávalókból készül, amit mindig tartunk otthon.

DSC 6816kicsi
Katuci

8. Rakott tojás: rakott krumpli mínusz szénhidrát

Gyors ebéd vagy vacsora főleg azoknak, akik imádják a rakott krumplit, de inkább hanyagolják pont a krumpli miatt. A tojásos változatban jóval kevesebb a szénhidrát, a koleszterinszintünkre meg a zsírra nem érdemes gondolni evés közben. Ha valakinek éppen ez hiányzik, megtolhatja még a rétegeket megpirított kolbászdarabkákkal is.

DSC 0462kicsi
Katuci

9. Zöldséges-sajtos rétes

Aki csak egy kicsit is szereti a zöldségeket, ezt garantálom, hogy nagyon fogja szeretni. Most igazán jó készíteni, mikor tobzódunk a friss zöldségekben. A belevalókat kedvünk szerint variálhatjuk, bármi kerülhet bele, amit szeretünk. A sajtot pedig ki ne hagyják, mert az ágyaz meg igazán a zöldségeknek

DSC 0017kicsi
Katuci

10. Nagyikonyha: mákos nudli

Ismét egy gyerekkori kedvenc. Mindenki a nagymama/anyuka nudliját szereti a legjobban, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy megörökölte az előző generációk bevált receptjét. Ezért ez a recept most azoknak szól, akik ráéheztek, és nem tudják, hogyan fogjanak neki.

DSC 6771kicsi
Katuci

Ha pedig nincs épp otthon mák, a nudli alap filléres, mehet rá morzsa, lekvár, dió, vagy épp paradicsomszósz és sajt.

11. Töltött bundás kenyér

Jó eséllyel megvan minden hozzávaló ehhez az ételhez is, szóval ne feledkezzen meg a jó öreg bundás kenyérről sem!

DSC 1453akicsi
Katuci

12. Babpástétom és egyéb szendvicskrémek

A hó végi kreativitás gyöngyszemei a szendvicskrémek. Mindenkinél árválkodik néhány konzerv, hagyma, fűszer, amiből tökéletes kenyérrevalót lehet rittyenteni. Ez a babpástétom is ilyen, de további ötleteink is vannak.

bab2
Katuci

13. Süssön ír szódás kenyeret!

Pár perc alatt összeállítható a tészta, amihez csak olyan dolgok kellenek, amik jó eséllyel minden konyhában megtalálhatók. Dagasztani, keleszteni nem kell, így csak a mosogatásra kell pár percet rászánni. A tésztát felturbózhatja néhány extra hozzávalóval, magvakkal, fűszerekkel, esetleg egy kevés minőségi sajttal. Ebbe a verzióba néhány szárított paradicsom és olívabogyó is került. 

DSC 0284akicsi
Katuci

14. Gyorsan valami finomat? Tejfölpite!

Nem kell sok idő ehhez a kis puha sütihez. Öt perc alatt összeállítható a tészta, addig a sütő is bemelegszik. Így a sütéssel együtt 20 perc alatt már készen is vagyunk. Nagyon egyszerű, nagyon finom kis pite, csak nehéz visszafogni magunkat, hogy ne fajuk fel rögtön mindet.

Ha pedig nincs otthon tejföl, csak kefír, de akad mellé meggy a fagyasztóban, süthet bögrés sütit is!

tejfölpite
Katuci

15. Tuti siker flancolás nélkül: klasszikus kókuszgolyó

Nem is tudom, létezik-e retróbb édesség a kókuszgolyónál. Én most újra elővettem, és meg kellett állapítanom, hogy akár retró, akár nem, óriási sikere van. Semmi flancolás, csak egy kis darálás, gyúrás (akár gyerekkezek segítségével), hempergetés.

kókuszgolyó
Katuci / Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra