Eszébe ne jusson neten estélyit rendelni!

Tényleg nem tudjuk, ki az, aki még képes kínai oldalról estélyit rendelni magának, de úgy tűnik, vannak jópáran. A Daily Mail és a Knockoffnightamres ugyanis most ismét tele van a félresikerült rendelésekkel, ugyanis az amerikia tinik a szalagavató bálra készülve hinni akarnak a csodában, vagyis abban, hogy álmaik ruháját ismételt ruhapróbák és nagyobb kiadás nélkül megkaphatják.

A legutóbb az alabamai Alivia Briggs szívta meg, vagyis inkább úgy tűnik, fizetett 223 dollárt azért, hogy Twitter-celeb legyen negyed órára. Ő egy olyan ruháért adott ki 62 ezer forintot, amiről normális méretű kép se volt fent a rendelős oldalon, majd csodálkozva posztolta Twitterén a 10 dollárt se érő borzalmat – némi tudatosságra utal, hogy volt a tárban egy pótruha, amit mégiscsak fel tudott venni a szalagavatóra, így a nagy nap nem, csak a szülők pénztárcája bánta a felelőtlen pénzkidobást.

Egyébként a 62 ezer már olyan összeg, hogy az emberben felmerülhet, hogy valóban valami szépet kap, de ha jobban megnézi a rendelésnél feltüntetett képeket, azért láthatja, hogy ez inkább haute couture kategória, azaz senki nem fogja kézzel televarrni gyöngyökkel és strasszokkal az estélyit még a távol-keleten se 200 dollárért: egy ilyen estélyi nem véletlenül készül hónapokig, majd kerül több ezer dollárba.

Az "ami túl olcsónak tűnik, az valóban túl olcsó" igazságát egy másik amerikai tini, Juliet Jacoby is saját bőrén tapasztalta, ő 149 dollárért (41 ezer forint) szeretett volna egy olyan ruhát kapni, aminek már reklámfotóján látszik, hogy ha rendesen van elkészítve, csak az alapanyag métere drágább, mint 150 dollár, nemhogy a csipkével megspékelt, kész változat: perszehogy csalódnia kellett.

Ugyan az estélyikkel lehet igazán ráfaragni, de nem csak azokkal lehet baj: ezt az overált például rendesen félreszabták, és ugyan azt gondoltuk, ez a farmer nem lehet rondább, mint a rendelős oldal képén, de sajnos lehet.

Ha ön is rendelne a Rosegal-ról, a SheInről vagy a Dresslilyről, jobb ha tudja, hogy ezek mind kínai oldalak, ahol nem sokminden védi a vásárlót, viszont van már külön hőbörgőoldal a Facebookon a csalódott vevőknek fenntartva. Az Aliexpress annyival jobb, hogy ott a vitás esetekben az oldal üzemeltetői általában a vevő számára kedvezően döntenek, de az eladók ott is be tudnak szólni , a sminktermékek lehetnek károsak és a ruhák borzalmasak. Lényeg a lényeg: körültekintően verje el a neten a pénzét és ha valami túl jó üzletnek tűnik, nyugodjon meg: az tényleg túl jó ahhoz, hogy igaz legyen.

Rendelt valami borzalmasat és képe is van róla? Küldje el nekünk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek