Ha az ünnepek alatt eleget főzött, és egy kis egyszerűségre vágyik, mutatunk egy gyors almás karajt. Tálalhatja akár külön köret nélkül is, fő a gyorsaság és az egyszerűség.
Katuci
Hozzávalók:
6 szelet csontnélküli sertéskaraj
3 alma
2-3 dl fehérbor
2 fej hagyma (pl. sonka vagy fehér)
só, bors
olaj, vaj
- A húst megmossuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. A hagymát felkarikázzuk.
- Egy nagy serpenyőben olajat és egy evőkanál vajat felhevítünk. Rádobjuk a hússzeleteket, mindkét oldalát pirítjuk néhány percig.
- Ha már színt kapott, jöhet mellé a hagyma és az alma, ezeket is átforgatjuk a zsiradékban, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a fehérbor felével. Alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk a karajt, közben pótoljuk az elpárolgott bort.
- Ha megpuhult a hús, az almával és a párolt hagymával tálaljuk.