Hétvégi ebéd: Paradicsomos-mozzarellás sertésszűz

Zanza!

Az ilyen hétvégi ebédeket szeretjük, kiadós és finom húsétel, kevés koszos edény.

Fotó: Katuci

Könnyű, olaszos, ragu készül a hús alá, a tetejére pedig sajt kerül. Sütés közben összedobhatjuk mellé a köretet, és megint nem kellett az egész délelőttöt a konyhában töltenünk. 

Hozzávalók:

30-40 dkg sertésszűz
3 paradicsom
3-5 szál újhagyma
½ fej új fokhagyma vagy 3 gerezd régi
10 dkg bacon vagy húsos szalonna
10-15 levél friss bazsalikom
12,5 dkg mozzarella (1 gombóc)
olívaolaj,
só, bors

  1. A húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk, majd nagyjából 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (így 8-10 szeletet kapunk). Besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, és bedörzsöljük egy kevés olívaolajjal.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük benne 3-3 perc alatt.
  3. Amíg sül a hús, megtisztítjuk és felkarikázzuk az újhagymát és a fokhagymát, felkockázzuk a paradicsomot, felcsíkozzuk a szalonnát.
  4. A szűzérméket kiszedjük egy tányérra, a serpenyőbe dobjuk a szalonnát, megpirítjuk, majd jöhet rá a hagyma és a paradicsom, összeforraljuk, beletépkedjük a bazsalikomleveleket, és mehet is egy közepes méretű sütőedénybe.
  5. A ragun elhelyezzük a hússzeleteket, mindegyik tetejére teszünk egy-egy szelet mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre. 
Fotó: Katuci
Blogmustra