Baconbe göngyölt sertésszűz

Zanza!

Kiváló hús, sok szalonna, egy kis fokhagyma, ebből bizony csak valami nagyon jó sülhet ki.

Fotó: Katuci

Ezúttal petrezselymes újkrumpli került mellé, jó sok vajon készítve, de ha nem szeretnénk a körettel külön bajlódni, csak dobáljuk néhány zöldséget a hús mellé, egy tepsiben és szépen megsülnek. 

Hozzávalók:

40 dkg-os sertésszűz
10 dkg szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
só, bors,
(olíva)olaj

  1. A húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk.
  2. A fokhagymagerezdeket félbevágjuk, a húsba bele-beleszúrunk egy hegyes késsel, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Bedörzsöljük egy kevés olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk.
  3. Forró serpenyőben kérget pirítunk minden oldalára.
  4. A szalonnaszeleteket egymás mellé terítjük, úgy hogy picit fedjék egymást. Rátesszük a húst, és szorosan feltekerjük.
  5. Egy sütőtál alját vékonyan kiolajozzuk, rátesszük a húst (és a zöldségeket, ha együtt sütjük). Lefóliázzuk, és 30 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Levesszük a fóliát, további 15 percig sütjük, amíg a szalonna szépen megpirul. 
Fotó: Katuci
15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft
Blogmustra