Kiváló hús, sok szalonna, egy kis fokhagyma, ebből bizony csak valami nagyon jó sülhet ki.
Katuci
Ezúttal petrezselymes újkrumpli került mellé, jó sok vajon készítve, de ha nem szeretnénk a körettel külön bajlódni, csak dobáljuk néhány zöldséget a hús mellé, egy tepsiben és szépen megsülnek.
Hozzávalók:
40 dkg-os sertésszűz
10 dkg szeletelt bacon
3 gerezd fokhagyma
só, bors,
(olíva)olaj
- A húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk.
- A fokhagymagerezdeket félbevágjuk, a húsba bele-beleszúrunk egy hegyes késsel, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Bedörzsöljük egy kevés olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk.
- Forró serpenyőben kérget pirítunk minden oldalára.
- A szalonnaszeleteket egymás mellé terítjük, úgy hogy picit fedjék egymást. Rátesszük a húst, és szorosan feltekerjük.
- Egy sütőtál alját vékonyan kiolajozzuk, rátesszük a húst (és a zöldségeket, ha együtt sütjük). Lefóliázzuk, és 30 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Levesszük a fóliát, további 15 percig sütjük, amíg a szalonna szépen megpirul.
Katuci